Akkor és most

2023.05.08. 22:02

22 éves, közös, esztergomi fotóval lepte meg Orbán Viktort egy fiatal lány

Orbán Viktor a Facebookon osztotta meg a különleges találkozás pillanatait.

Kemma.hu

Különleges találkozásban volt része Orbán Viktornak az Alapjogokért Központ által megrendezett CPAC Hungary nemzetközi akciókonferencián Budapesten. Egy fiatal lány mutatott neki egy közös, 2001-es fotót, ami Esztergomban készült a miniszterelnökkel, amikor a Szent Korona a királyvárosba érkezett. A találkozás örömére újabb fénykép, és ezúttal videó is készült, amit a Facebook-oldalán posztolt is a kormányfő.

2001 augusztusában, Nagyboldogasszony napján ezrek érkeztek egyébként Esztergomba, hogy megnézhessék a koronát. Ahogy arról a 24 Óra annak idején beszámolt, a bazilikában Paskai László bíboros, prímás, akkori esztergom-budapesti érsek vezette az ünnepi szertartást, a szentély padsoraiban jelen volt a magyar politikai, kulturális és  egyházi élet majd minden meghatározó személyisége, élükön a miniszterelnökkel és Mádl Ferenc köztársasági elnökkel. 

A hagyomány szerint Nagyboldogasszony napján hunyt el az államalapító király, I. Szent István. Tetteire, a kereszténység felvételére, a magyarság és a hazánkban élő testvérnépek megtartására, a koronázásra másfél éven át emlékezett bő két évtizede az ország, és a millenniumi sorozat lezárásaként érkezett a Szent Korona a Duna-parti városba. II. János Pál pápa levelet írt ez alkalomból, amelyet pápai nuncius vitt el Esztergomba. Ezen a napon avatták fel Melocco Miklós István megkoronázását idéző emlékművét is.

Beszámoló az eseményekről a 24 Órában
Beszámoló az eseményekről a 24 Órában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában