Tematikus

2023.04.19. 18:33

Videón a készülő vízi játszótér Tatán - az egykori Kristály-fürdő helyén lesz

A tematikus, vízi játszótéren ezúttal egy malomkerék került a helyére.

G. D. V.

Újabb elemekkel bővül a Malompark épülő tematikus játszótere. A gútai malom kicsinyített malomkereke már forog a vizes játszótéren, igaz még víz nélkül. 

Mint arról korábban beszámoltunk: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban nyert támogatást a város az Angolkert rehabilitációjának harmadik ütemére: ebbe tartozik bele a Jenő-malom helyreállítása, valamint a Kristály-fürdő interaktív élménypark-jellegű átalakítása is.

A Jenő malom egyik terében a kenyérkészítés lépéseivel és a helyi malmokkal, azok működésével ismerkedhetnek majd meg a látogatók, a kisebb terekben pedig a molnárok életútja elevenedik meg. Az épületben arra is lesz lehetőség, hogy az érdeklődők kipróbálhassák magukat az őrlésben és a kenyérsütésben. 

Michl József, Tata polgármestere korábban azt nyilatkozta, hogy az egykori Kristály-fürdő helyén egy vizes játszóteret alakítanak ki. A malomépület melletti közösségi téren helyet kap a gútai malom kicsinyített mása, valamint alkalmas lesz különböző rendezvények, programok lebonyolítására.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában