Népszerűsítés

2023.04.11. 15:53

Újabb könyvmegállót avattak fel Komáromban

Újabb könyvmegállót avattak fel kedden a komáromi Jókai Mór Városi Könyvtár dolgozói, amelynek a szőnyi Petőfi Sándor Művelődési Ház ad otthont.

K.D.

Fontos cél az olvasás népszerűsítése

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Dudás Judit, a könyvtár igazgatója elmondta, könyvtárosként rendkívül fontos számukra, hogy népszerűsítsék az olvasást az emberek körében, akár a könyvtár falain túl is. Elsőként körbejárták a várost, annak érdekében, hogy megtalálják azokat a helyeket, ahol könyvmegállókat, könyves sarkokat tudnak kialakítani, ahová az olvasók betérhetnek, könyveket válogathatnak, a régi könyveiket pedig ott is hagyhatják. 

Elsőként a Volánbusz Zrt.-vel indítottak közös projektet, a komáromi autóbusz-állomás várójában hoztak létre könyvmegállót. Tavaly november óta heti rendszerességgel járnak ellenőrizni a váróban található polc kínálatát, cserélgetik rajta a könyveket. A tapasztalatok alapján sokan élnek ezzel a lehetőséggel, így újabb helyszín után néztek, hogy még tovább népszerűsíthessék az olvasást.

A szőnyi művelődési házzal közösen egy kis könyves sarkot alakítottak ki. Elsősorban olyan vendégeket várnak ide, akik az intézmény programjaira érkeznek, a várakozási időt pedig kellemesen, olvasással tölthetik. Hozzátette, a könyvek mellett folyóiratokat is elhelyeztek. A költészet napja alkalmából elsőként igyekeztek a versekre, verseskötetekre összpontosítani. Arra is kitért, reméli, a szőnyiek szeretettel fogadják majd a könyves sarkot, gyakran látogatnak majd ide, és visznek, valamint hoznak majd köteteket a polcról, illetve a polcra.

Zsédenyiné Horváth Krisztina, a művelődési ház szakmai vezetője úgy fogalmazott, nagyon örülnek ennek a kezdeményezésnek, és annak, hogy itt nyílhatott meg a Petőfi-könyvmegálló, éppen a magyar költészet napján. A komáromiak április 13-án vehetik birtokba az új könyvmegállót, ekkor ugyanis Lukács Sándor színművész önálló estjével lép fel, költészet napi programként. A héten lesz egyébként a könyvtárosok világnapja, amelynek alkalmából április 14-én ingyenesen lehet beiratkozni a felnőtt- és a gyermekrészlegen is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában