Nyaralás

2023.04.06. 07:00

Nem vette el a törökországi földrengés az utazni vágyók kedvét, de Egyiptom verhetetlen

A nyaralások egyik kedvelt úticélja továbbra is Görögország, viszont a spanyol tengerpartra egyre kevesebben foglalnak a magas árak miatt. A földrengések ellenére vezető helyen szerepel a török riviéra, valamint Afrika is felkerült a top 3-ba. Tatai utazásszervezőtől kértünk foglalási statisztikát.

W.Zs.

Antalya a földrengés ellenére is keresett úticél Törökországban

– A február hatodikai földrengés ellenére sem esett vissza a törökországi nyaralások iránti érdeklődés. Folyamatos az értékesítés és az előfoglalások száma sem változott – közölte portálunkkal Adonyi Olga, a Tata Tourist tulajdonosa. Elmondta azt is, nem érkezett hozzá visszamondás, sőt panaszos ügyfél sem. Sok az előfoglalás, júniustól szeptember végéig tartó időszak a legkeresettebb.

– Az értékesítés folyamatos, és az is látszik, hogy az emberek tudják, hogy a földrengés sújtotta területek messze esnek azoktól az utazási céloktól, ahová készülnek. Inkább a tengerpart, a riviéra a vonzó számukra, ami csaknem 7-800 kilométerre van a természeti katasztrófa helyszínétől – tette hozzá Adonyi Olga, akivel akedvelt nyaralási úticélokról is beszélgettünk.

– Ár-érték arányban verhetetlen Egyiptom, és egyre többen érzik, hogy nagyon vonzó a Vörös-tenger gazdag élővilága – mondta el portálunk érdeklődésére Adonyi Olga, aki a visszajelzések alapján adott kérdésünkre választ. Folytatta: lehet búvárkodni, snorkelezni és az sem utolsó szempont, hogy 20 Celsius-fok körüli átlaghőmérsékletről beszélhetünk télen. Adonyi Olga szerint egy ötcsillagos szállodában egy hetet már feleannyi pénzért tölthetünk el ott, mint Törökországban. Ráadásul a két repülőút között csupán fél óra a különbség.

Görögország is szerepel a dobogós helyszínek között, legyen szó Krétáról, Rodoszról vagy Zakynthosról. Spanyolországon belül Mallorcát választják leggyakrabban, mára viszont sokan átértékelik, hogy megéri-e pénzét a spanyol virtus, a flamenco és a fehér homok.

Az utazási irodák úgy vélik: egyértelműen látszik, hogy átalakul a piac. A többség november-decemberben foglalt, egészen január 15-ig. Sajnos az árak hétről hétre emelkednek, tavaly év végéhez képest akár negyven százalékkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában