Életkép az örökkévalóságnak

2023.04.10. 20:00

Szieszta Tatabányán: olyat találtunk a Google Street View-n, amit neked is látni kell!

Ki ne emlékezne arra az évre, amikor a Google autója, tetején a különleges gömbbel, először bejárta Komárom-Esztergom megyét. Órákon át kerestük rajta az utcákat, amiket ismerünk. A Google Street View járműve azóta többször kiegészítette az elsőre készített térképet.

Kemma.hu

Forrás: Google Street View

A Google Térkép Utcakép 2013 óta érhető el hazánkban. A képanyag azóta is rendszeresen frissül, hogy biztosan tükrözze a valóságot. A Google kamerás autója az idén március és szeptember között is újrafotózza Tatabányát. A megyeszékhelyről korábban már 2021 tavaszán és 2022 őszén is.

Az Utcakép 360 fokos képet mutat az utcák mellett egyes autóval megközelíthetetlen helyekről, természeti és kulturális nevezetességekről is. A Google kamerája több magyar város gyalogos zónáit is rögzítette, bejárhatjuk vele mostani lakókörnyezetünkön túl a helyeket, ahol felnőttünk, megleshetjük ismerőseink házát, de ingatlanvásárlás előtt, tájékozódásra, terepszemlére is használhatjuk a szolgáltatást.

Fotók, majdnem az örökkévalóságnak

A Google Street View autók újabb és újabb „frissítéseivel” természetesen nem törlődik minden korábbi felvétel. Ami változatlan építészet, közlekedés, városkép szempontjából, az általában megmarad. Ennek köszönhető, hogy galériánkban meg tudjuk mutatni azt megörökített pillanatot, amikor egy férfi nagyon elfáradt a Mártírok úti tömb előtt 2019-ben. Azóta is ott pihen. Köszönjük, Google!

Vigyázva a személyes és érzékeny adatokra

A Google saját bevallása szerint egyébként elkötelezett a személyes adatok védelme iránt, és a személyes adatok védelméhez való jogok érvényesülése érdekében a közzétételt megelőzően a képeket egy speciális eljárás alá veti: elhomályosítja az emberek arcát, illetve a rendszámokat, hogy azok ne legyenek beazonosíthatók. A Street View lehetőséget kínál a felvételek közzétételét követően is további részletek elhomályosítására, amit a képek jobb alsó sarkában található „Hiba bejelentése” gombra kattintva lehet kérni.

Ha neked is van érdekes, vicces vagy éppen aranyos találatod a Google Street View-ről, ne tartsd titokban: küldd el nekünk a képet a [email protected] e-mail címre, hogy minél többen láthassák, mielőtt áldozatul esik egy következő frissítésnek!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában