Koraszülött volt

2023.04.05. 14:00

Segítség szívvel és képpel: tatai kisfiú intenzív kezelését támogatja a természetfotós

Beteg tatai kisfiúnak ajánlotta fel egyik képét a természetfotóiról híres Milinte Judit. A befolyt összeggel egy kisfiú kezelését szeretné támogatni.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: Milinte Judit, beküldött

Fotóaukciót szervezett egy beteg tatai kisfiú támogatására az Önkéntesség Tatáért Egyesület. Az aukción Milinte Judit természetfotós 30x40 centiméteres alkotására lehet licitálni. A bekeretezett kép különlegessége, hogy egyszer már segített a gyógyulásban egy tatai kislánynak, Sacinak.

A képre a kezdőlicit 10 ezer forint, licitálni pedig a poszt alatt lehet április 8-án 12 óráig. A Milinte Judit a teljes bevételt Bernáth Attila családjának ajánlotta fel.  

Attila 2005 februárjában a 28. terheségi héten, császármetszéssel jött a világra. A koraszülött kisfiú súlya mindössze 1500 gramm volt. Rögtön inkubátorba és lélegeztetőgépre tették, hetekig ezek tartották őt életben.

A gondos ápolásnak köszönhetően a kis hős túljutott a nehezén, korai születése azonban maradandó károkat okozott: egy fejlődésneurológiai vizsgálat már a kórházban kiderítette, hogy izomtónus eloszlási zavara van. Attila most egy intenzív terápia előtt áll, erre gyűjtenek most neki.

Atti, aki amúgy jó tanuló, szakápoló édesanyjával, és idősebb testvérével él hármasban, Tatán egy negyedik emeleti lakásban. A költséges kezelés sok alkalomból, intenzív és emlékeztető szakaszokból áll. Sokszor kell ismételni, hogy a kívánt eredményt elérhessék. Erre azonban minden esélye megvan, ha a fotó vevőre, ezzel pedig a szívből jövő segítség célba talál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában