Emlék

2023.04.26. 16:30

Schuszter Lóránt megrendítő búcsúja Török Ádámtól: „Mintha te is meghalnál egy kicsit”

Tatán, a laktanyában beszélt arról Schuster Lóránt, a P. Mobil frontembere, hogyan érintette őt és a zenekart a zenészóriás Török Ádám halála.

G. D. V.

Török Ádám április 18-án hajnalban hunyt el

Forrás: Ripost.hu

Fotó: LASZLO ERHARDT

A P. Mobil több tagja is tiszteletét tette a minap Tatán, az MH Klapka György 1. Páncélosdandár nyílt napján. A frontember Schuster Lóránt megrendülten beszélt a Kemma.hu-nak zenésztársa, a magyar progresszív rock és jazzrock korszakos alakjának, Török Ádámnak a haláláról. Mint ismert, a Mini együttes alapító frontembere, a Máté Péter-díjas, Fonogram-életműdíjas énekes, fuvolista, dalszerző április 18-án hunyt el. 

Schuster Lóránt elárulta: az együttest nagyon megviselte Török Ádám halála. Sokat koncerteztek együtt: 1976-tól négy éven keresztül összesen 44 közös bulit tartottak, de később is többször léptek közösen színpadra. 

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem számítottunk rá... Nagyon sokat játszottunk együtt Budapesten, a Budai Ifjúsági Parkban, Mini-P.Mobil koncertek voltak minden kedden, ahol 3-4 ezer ember előtt játszottunk együtt még a legutolsó időkben is. 

Ha egy ilyen ember meghal, mint Török Ádám, mintha belőled menne el egy darab, mintha te is meghalnál egy kicsit

 – emlékezett vissza barátjukra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában