Honvédség

2023.04.21. 14:06

Nyílt nap a tatai dandárnál: még a Leopárdokba is bemászhattak a gyerekek - FOTÓK, VIDEÓ

Nyílt napot tartott az MH 25. Klapka György Lövészdandár tegnap a tatai laktanyában. Iskolákat és óvodákat hívtak meg, de sok katonacsalád és hozzátartozóik is ellátogattak az eseményre.

Goletz-Deák Viktória

Több mint ezren voltak kíváncsiak április 21-én pénteken a honvédségi nyílt napra a tatai laktanyában, amit az MH Klapka György 1. Páncélosdandár alakulat napja alkalmából rendeztek. A legnagyobb sikere egyértelműen a kiállított harckocsiknak és harci járműveknek, ágyúknak volt. A gyerekek sorokban, türelmesen várták, hogy felmászhassanak egy-egy monstrum tetejére.

Harckocsibemutatót is tartottak, ahol az érdeklődők használat közben is megcsodálhatták a járműveket. A rendezvényen a legkisebbeket két hatalmas ugrálóvár várta. A bátrabb gyerekek még egy akadálypályán is kipróbálhatták magukat. Az eseményt a Magyar Honvédség parancsnoka dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevőket és a katonákat. 

Toborzót nyitottak
A nyílt napon a laktanya egyes kapujánál átadtak egy toborzópontot, ahol a tatai dandárhoz csatlakozni vágyókat várják. Durkó Tamás alezredes elmondta, hogy a toborzásra nagyobb hangsúlyt fektetve egy egy éves, médiakampánnyal egybekötött akciót indít a Magyar Honvédség. A most átadott toborzópontnak a célja, hogy azok a fiatalok, akik a tatai laktanyába szeretnének jelentkezni helyben kapjanak tájékoztatást és közvetlenül a dandárhoz adhassák be jelentkezésüket. 

– Szeretném megköszönni minden tatai katonának, azt a munkát, amit eddig végzet. És az alakulat napján el is várom, hogy ugyanezzel a mentalitással és ugyanezzel a szakmai tudással folytassa. Az, hogy egy ilyen napon ennyi embert látok a laktanyában nem egyenruhában, azt jelenti számomra, hogy a tatai dandár mindig is szerves része volt a társadalomnak, nem elszigetelve él, hanem megpróbál bekapcsolódni a város, a vármegye mindennapjaiba - mondta az altábornagy, akinek beszéde után több tatai katona vehetett át díjat, illetve emléklapot. 

Tóth István ezredes, a dandár parancsnoka is megköszönte a résztvevőknek, hogy ilyen sokan eljöttek a dandár nyílt napjára. 

– Dandárparancsnokként ez az első alkalom, hogy ezt a rendezvényt megnyithatom. Nagyon megtisztelő érzés. A Magyar Honvédséghez hasonlóan a dandár is mindig megújul. Megújul a laktanya, fontos beruházások vannak folyamatban és megújul az az eszközpark, amivel a katonáink dolgoznak. Jövőre pedig újabb technikai eszközökkel fognak találkozni a nyíltnapon. A mai nap fő üzenete az, hogy megszólítsuk a társadalmat, hogy közel kerüljünk hozzájuk. És nem titkolt szándékunk, hogy bemutatva a laktanyát kedvet teremtsünk a fiatalokban, hogy csatlakozzanak hozzánk és együtt hajtsuk végre a továbbiakban a feladatainkat - tette hozzá a parancsnok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában