Tojáskeresés

2023.04.10. 08:10

Nyuszik voltak a sztárok a komáromi Kecskés László-emlékházban +fotók

A komáromi Kecskés László-emlékházba is ellátogatott a nyuszi, tojáskeresés és kézműves foglalkozás várta a kicsiket és nagyokat.

A gyerekek nyuszit is simogathattak az emlékház udvarán

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Számadó Emesétől, a Komáromi Klapka György Múzeum igazgatójától megtudtuk, a szemerkélő eső sem írta át a forgatókönyvet, hiszen a gyerekeket nem tartotta vissza az idő a felfedezéstől. A kertben nyuszifészkeket helyeztek el, amelyek csokitojásokat rejtettek, ezeket kellett megkeresniük a látogatóknak. A keresgélés után a nap sztárjaival is találkozhattak a kicsik: két nyuszival, akik Koppánymonostorról érkeztek, és esőtől védett helyen várták a simogatást.

Az emlékházban kellemes meleg fogadta a családokat, különféle kézműves foglalkozásokon lehetett részt venni. Húsvéti díszek, tojástartó dobozok készültek, dekupázs technikával fatojásokat lehetett díszíteni, és festeni, ragasztani, színezni is tudtak a kicsik. Nem csupán óvodások és kisiskolások látogattak el hozzájuk, egészen kicsi, másfél év körüli vendégek is érkeztek, akik szintén ügyeskedtek a foglalkozások alkalmával.

Számadó Emese azt is hozzátette, ezt a rendezvényt tavaly szervezték meg először, a hagyományteremtés szándékával. Az idei nagy sikerre is tekintettel, továbbra is megrendezik majd a nyuszis eseményt. Hangsúlyozta, az emlékház tökéletes helyszíne a családi rendezvényeknek, hiszen a szépen berendezett, jól karbantartott családi házban a gyerekek felszabadultak, otthon érzik magukat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában