Elismerés

2023.04.12. 08:00

Esztergomi az ország második legjobb természetfotósa - a Nemzeti Múzeumba kerültek a képei

A közelmúltban kihirdették a Varázslatos Magyarország természetfotós pályázat 2022-es évadának a végeredményét: Kaszás Norbert, Esztergomban élő természetfotós az év végi összesítés alapján második helyezett lett.

W.P.

17-szer lett dobogós Kaszás Norbert a fotópályázat különböző kategóriáiban

Forrás: Kaszás Norbert/Facebook

Kaszás Norbert a közösségi oldalán számolt be arról, hogy lezárult a 9 hónapig tartó Varázslatos Magyarország elnevezésű fotópályázat, ami egyben a magyar természetfotó nagydíja is. A résztvevők havonta öt képpel szállhattak versenybe, a pályaműveket egy hattagú zsűri értékelte. A havi eredményekből állt össze végül az éves rangsor.

Ezüst darumadarat és oklevelet is kapott a második helyért
Ezüst darumadarat és oklevelet is kapott a második helyért
Forrás: Facebook/Kaszás Norbert

Az esztergomi természetfotós megjegyezte: bár év közben nem számolt be arról, hogy milyen eredményeket ért el, de a különböző kategóriákban összesen 17 alkalommal ért el dobogós helyezést. Így végzett összesítve második helyen.

Nagy öröm és megtiszteltetés számomra ez az eredmény, hiszen egy egész éves munka benne van, ahol végig egyenletesen jól kellett teljesíteni. Gratulálok a díjazottaknak, és mindenkinek, akinek legalább egy képe bekerült a kiállítási anyagba! 

– tette hozzá.

Díszes oklevél is jelzi a természetfotós nagy sikerét
Díszes oklevél is jelzi a természetfotós nagy sikerét
Forrás: Facebook/Kaszás Norbert

Mint arról a Varázslatos Magyarország beszámolt, a VM által és az Agrárminisztérium ajánlásával megalapított díjat, A magyar természetfotó nagydíját a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében adták át a többi elismeréssel egyetemben. Az évad legsikeresebb fotósa, A magyar természetfotó nagydíjának viselője és az azt megtestesítő Arany Daru szobor tulajdonosa Daróczi Csaba lett, őt követte a képzeletbeli dobogón Kaszás Norbert, illetve a 3. helyen Kocsis Ferenc. A múzeumban 70 alkotó 209 képéből kiállítás is nyílt, kiemelt helyet biztosítva az első három helyezett portfólióinak. A kiállítás május 4-ig várja a látogatókat, majd, mondhatni országos turnéra indul.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában