Ünnepség

2023.04.20. 18:25

Legfontosabb kincseink őrzőit, a bölcsődei dolgozókat ünnepelték Tatán

Idén is megrendezték Tatán a Bölcsődék Napját. A hagyományok szerint a Csillagsziget Bölcsőde két dolgozója kapott díjat az április 20-i ünnepségen.

G. D. V.

A hagyományok szerint két bölcsődei dolgozó kapott díjat

Forrás: 24 Óra

Fotó: G. D. V.

A tatai önkormányzat szervezésében rendeztek ünnepséget a Bölcsődék Napja alkalmából szerdán délután a Városházán. A rendezvényen a Csillagsziget Bölcsőde két intézményének dolgozói, illetve a Juniorka Alapítványi bölcsőde munkatársai vettek részt.

Bölcsitörténelem

Az eseményt Fekete Éva, a csillagsziget bölcsőde vezetője nyitotta meg. Beszédében elmondta, hogy a világ első bölcsődéjét Francois Marbeau alapította 1844-ben, Párizsban. Hazánkban 171 éve, 1852. április 21-én, egy bérház földszintjén nyílt meg az ország első bölcsődéje, ahol akkor 5 szobában 38 kisgyermekről gondoskodtak.

Hivatalosan 2010. óta ünneplik Magyarországon a Bölcsődék Napját, melynek alkalmából az önkormányzat minden évben találkozóra hívja a tatai bölcsődék munkatársait.

Fekete Éva kiemelte, hogy az idei tanévben tovább bővült a város bölcsődéje. Szeptembertől már a Csillagsziget Bölcsőde Újhegyi tagintézménye is négy csoporttal várja a kisgyermekeket. 

Ezután Michl József, Tata polgármestere köszöntötte a tatai kisgyermeknevelőket és munkatársaikat. A városvezető minden tatai szülő nevében mondott köszönetet azért az odaadó szeretetért, mellyel a szakemberek a legkisebbek felé fordulnak. 

Idén is megrendezték Tatán a Bölcsődék Napját. A hagyományok szerint a Csillagsziget Bölcsőde két dolgozója kapott díjat az április 20-i ünnepségen.
Idén is megrendezték Tatán a Bölcsődék Napját
Fotó: G. D. V. / Forrás:  24 Óra

Az idei rendezvény egy mesemondó páros tette színesebbé. A Bölcsődék Napja alkalmából rendezett eseményen az elmúlt esztendők hagyományainak megfelelően köszöntötték a Csillagsziget Bölcsőde azon dolgozóit, akik kiemelkedő munkát végeztek az elmúlt években. Idén Barczai Andrea intézményvezető-helyettes, illetve Vadné Farkas Andrea dajka kapta. Majd köszöntötték Nagyné Czérna Éva kisgyermeknevelőt, aki az idén nyugdíjba vonul.

Az átadó után Kelemen Petra Piroska és Jakab András interaktív mesebemutatója színesítette a programot. Ezután az esemény a Fazekas utcában a Kőfaragó-házban folytatódott, ahol megnézték a megújult épületet, majd egy kis fogadással kedveskedtek az ünnepelteknek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában