Évforduló

2023.04.27. 19:28

Jubileumi gálaműsort ad a tatabányai Bányász Dalkör

Felcsendül a dal címmel ad jubileumi gálaműsort a fennállása 45 éves évfordulóját ünneplő Tatabányai Bányász Dalkör, szombaton 15 órától a tatabányai Kertvárosi Bányász Művelődési Otthonban.

V.T.

A Kertvárosi Bányász Művelődési Otthon legrégibb és legjelentősebb amatőr művészeti közössége 1978-ban alakult meg. Repertoárjukban magyar népdalok szerepelnek hazánk minden tájáról, és határainkon túli magyarlakta területekről: bányászdalokat is énekelnek, őrizve a bányászemlékeket. Tatabánya egyetlen, magyar népdalokat hűen tolmácsoló együtteseként mintegy félezer dalt és 60 népdalcsokrot ölel fel repertoárjuk. 

Az utóbbi években számtalan szakmai díjat, elismerést vehetett át a formáció. 1997-ben, 1999-ben, 2001-ben és 2005-ban az Országos Népdalköri Minősítő Hangversenyen ARANY fokozatot kaptak. 2007-ben kiérdemelték az Arany Páva minősítést. A Vass Lajos Népzenei Versenyen rendszeresen arany fokozattal díjazták tevékenységüket. A város közművelődésében betöltött szerepüket és tevékenységüket az önkormányzat 2001-ben Tatabánya Kultúrájáért Díjjal ismerte el. 

Birtokosai a B.D.SZ. Művészeti Nívódíjának. Közreműködnek a Spiritusz együttes a Csutri táncegyüttes táncosaival, a Biatorbágyi Népdalkör, a Nemesócsa Dalkör, valamint Földessy László pánsípon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában