Virágba borul

2023.04.19. 16:14

Idén sem lesz virágvásár Tatán, de a több mint 40 ezer növény mindenkinek pompázni fog

A tatai városgazda a több, mint 40 fajta növényt a város köztereire ülteti ki.

G. D. V.

dr. Szerencsi Richárd elmondta, hogy a tartósan jó idő beköszöntével több mint 40 ezer tő növényt ültetnek ki városszerte

Forrás: Tata Város/Facebook

Fotó: Domokos Attila

Idén is gyönyörű virágok szépítik majd Tata utcáit, tereit. Tatai Városgazda Nonprofit Kft. közösségi oldalán számolt be arról, hogy a tartósan jó idő beköszöntével pár hét múlva már több, mint 40 ezer tő növényt ültetnek majd ki. Dr. Szerencsi Richárd a városgazda cégvezetője elmondta, hogy a fűtött üvegházban március óta több tízezer palánta növekszik, de külsős kertészetekben is további palántákat nevelnek, amik szintén Tatát fogják ékesíteni. 

– Idén sem szervezünk palántavásárt, ugyanis szeretnénk az összes növényt kiültetni, így azok a tataiak örömét szolgálják majd az első fagyok beálltáig – árulta el a vezető. 

Tata közterületeire több, mint 40 féle növény kerül majd ki, többek között a Kossuth és a Kodály térre, a Hősök terére, a vár környékére, az Öreg-tó parti sétányra, a körforgalmakba, az Esterházy-kastély környezetébe. A kiültetésre váró virágok között van például pillangóvirág, dísz édesburgonya, büdöske, papagájfű, párnacserje, kakastaréj, hamvaska, díszcsalán, zsálya, paprika, kristály- és legyezővirág, fátyolka, dália, menyecskeszem és margaréta is. 

 

Címkék#virág

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában