Fenntarthatósági témahét

2023.04.29. 11:01

Fotókon a jó példa - diákok mutatták meg Tardoson

Túrázással, szemétszedéssel és környezettudatosságra való neveléssel telt a hét a Vaszary János Általános Iskola Fekete Lajos Tardosi Szlovák Nemzetiségi Tagintézményében.

G. D. V.

Még egy különleges flashmobot is szerveztek a diákok

Forrás: beküldött

Fenntarthatósági témahetet tartottak Tardoson, a Vaszary János Általános Iskola Fekete Lajos Tardosi Szlovák Nemzetiségi Tagintézményében. Az iskola tantestülete a tanév kiemelt feladatának tekinti a környezettudatos életre nevelést, különösen a települést körülvevő természeti kincsek megismerését és azok megőrzését.

Hédi Katalin tanárnő, a Kemma.hu-nak elmondta, hogy az országos felhívás alapján a programhét kiemelt témái ebben a tanévben az energia, a biodiverzitás, a fenntartható értékek és a hulladék.

– Az iskola minden tanulói részt vett a lábatlani Dunamente Ökocentrum munkatársai által tartott rendkívüli természettudomány órán, melyen a megújuló energiákról és az energiatakarékosságról volt szó. A Föld napján túrázni indultak az iskolások szüleikkel. A falu mellett fekvő Bányahegyen megtisztították a szeméttől a túraútvonalakat, és megmászták a Nagy-Gerecse csúcsot. A tévétorony és geodéziatorony megtekintése után a csodálatos tavaszi erdőben ereszkedtek le a faluba – sorolta a programokat a szervező. 

– De a héten volt közös éneklés, amikor a lelkes diákok együtt dalolták Bagdi Bella: Gyújts egy gyertyát a Földért című népszerű dalát. A tanítási órákon is középpontba került a fenntarthatóság: rajzórán a biológiai sokféleségről készültek remekművek, technikaórán a hulladékok újrahasznosítása folyt, dísztárgyakat, játékokat alkottak kupakokból a gyerekek. Robotok a fenntarthatóságért címmel láthatott videós előadást minden felső tagozatos osztály. A témahét szemétszedéssel zárult, melyen az országos Te szedd! hulladékmentesítési akcióhoz csatlakozva az iskolások a falu utcáit és köztereit tisztították meg az eldobott szemetektől – tette hozzá a tanárnő.

Bár a témahét pénteken lezárult, a tardosi iskola környezettudatos programjai nem értek véget. A közelgő Madarak és fák napjára online kvízzel készülnek a pedagógusok, és folyamatosan zajlik az iskolában a szelektív szemétgyűjtés is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában