Kapocskupa

2023.04.02. 10:46

Fél percet javítottak az oroszlányi tűzoltók a somlói versenyen

Csaknem száz önkéntes tűzoltó állt rajthoz a hétvégén a X. Országos Tűzoltó-Kapocskupán Vértessomlón. Az oroszlányiak is ott voltak a megméretésen.

Wágner Zs.

Tyukodi József elnök elégedett a csapat teljesítményével

Fotó: beküldött

Csaknem száz önkéntes tűzoltó állt rajthoz a hétvégén a X. Országos Tűzoltó-Kapocskupán Vértessomlón. Az oroszlányi egyesület először nevezett a versenyre, végül a két csapatból csak egy gárdát indított. Csapatonként három lehetőség volt elérni a legjobb eredményt. Szívó oldali szerelés volt a feladat.

Tyukodi József elnök elégedett a csapattal, ugyanis az oroszlányi önkéntesek javítottak az eredményen: a harmadik szerelés 35 másodperccel jobban sikerült az elsőnél. – Tisztában voltunk vele, hogy nálunk jobb csapatok is szerepelnek majd a versenyen, de szép időeredménnyel zártunk – fogalmazott Tyukodi József. 

Végül emléklapot vehettek át az oroszlányiak: Aszódi György, Bakai Csaba, Bodó Krisztián, Purger József és Szlezák Ákos. Menyu János és Nesztler József ezúttal szurkolóként támogatták a csapatot.
 

További tervek és versenyek lesznek
A versenyen a kismotorfecskendő szívóoldalát kellett megszerelni, de további feladatok is várnak a csapatra. Tyukodi József, az Oroszlányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke elmondta, legközelebb egy hónap múlva lesz gyakorlati megmérettetés. Akkor 800-as kismotorfecskendő-szerelésben mérhetik össze tudásukat az oroszlányi lánglovagok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában