Díjmentes utazás

2023.04.04. 21:46

Útlevéllel a vármegyében: mondjuk, mennyit spórolhattok a tavaszi szünetben Kajlával

Április 6. és 11. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain.

W.P.

Megyénk diákjai között is népszerű a Kajla-útlevél

Április 6. és 11. között minden gyerek, aki a jegyvásárlás során felmutatja pecsétgyűjtő Kajla útlevelét és személyazonosításra alkalmas igazolványát, korlátlan számban díjmentesen utazhat a MÁV-Start, a Volánbusz és a GYSEV belföldi helyközi járatain. A Hol vagy, Kajla? program 2019 nyarán indult, a kezdeményezés célja, hogy az általános iskolák alsó tagozatos tanulói megismerjék és családjukkal közösen beutazzák Magyarországot.

Az ingyenes belföldi utazás a Kajla útlevél egyik legnagyobb előnye, mert elérhetővé teszi a programban található eseményeket és nevezetességeket. A Magyar Turisztikai Ügynökség által kidolgozott „Hol vagy, Kajla?” program hatékonyan járul hozzá a belföldi turizmus erősítéséhez.

A 2019-es indulás óta 700 ezer alsó tagozatos diák használta Kajla útlevelét. A pecsétgyűjtő füzetekkel az ingyenes szünidei utazásokon túl országszerte több mint 500 helyen lehet pecsétet gyűjteni, vagy felmutatásával kedvezményeket kapni.

A programhoz kapcsolódva mintegy 700 ezer család találkozott Magyarország turisztikai értékeivel. A legnépszerűbbek között vannak a váci, az Egert érintő és a Balaton körüli útvonalak, de sokan utaztak Kajlával vonaton vagy buszon egyebek mellett Salgótarján, Miskolc, Szeged, Esztergom és Győr felé is. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában