Egyházi élet

2023.04.11. 14:12

Esztergom helyett máshol rendezik a Mindszenty-zarándoklatot

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye a hagyományokhoz híven megrendezi az Országos Engesztelő Mindszenty-zarándoklatot május első szombatján, ami idén 6-ra esik.

Kemma.hu

Minden év májusában rendezik Esztergomban az Országos Mindszenty-zarándoklatot, amelyen rendszeresen Erdő Péter bíboros,  esztergom-budapesti érsek celebrálja misét az esztergomi bazilikában. A szokásoktól eltérően azonban idén kivételes helyszínen, nem Esztergomban, hanem a budapesti Szent István-bazilikában kerül sor a lelki eseményre, írta a magyarkurir.hu.

A Ferenc pápa magyarországi látogatását követő szombaton, május 6-án rendezik meg a zarándoklatot, melynek szentmiséje 10.30-kor kezdődik a budapesti társszékesegyházban. A főcelebráns Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek lesz; a szentbeszédet Mohos Gábor segédpüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia külföldön élő magyarok lelkipasztorációjáért felelős tagja mondja.

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye hivatalos plakátját Fecske Orsolya szociális testvér különleges és ihletett Mindszenty-portréja díszíti. Ugyanez az ábrázolás látható a Mindszenty Alapítvány két kiadványán is, az Övé a jövő. Mindszenty bíboros élettörténete című, kifejezetten fiataloknak szóló életrajz és a Vértanúink–Hitvallóink magazin legfrissebb számának címlapján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában