Szentmise

2023.04.09. 14:19

Erdő Péter Esztergomban: Krisztus valóban feltámadt (fotók)

Erdő Péter bíboros az esztergomi bazilikában celebrálta húsvétvasárnapi szentmiséjét.

W.P.

A mise után Erdő Péter mézeskalács-bárányokat osztogatott a gyerekeknek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

– A hit nemcsak a személyes találkozásnak a meggyőző ereje által alakulhat ki az emberben, hanem Isten kegyelmi ajándéka. Ezt tanítja, ezt vallja azóta is az egyház – jelentette ki Erdő Péter bíboros húsvétvasárnap, a bazilikában celebrált szentmisén. A főpásztor a kereszténység legnagyobb ünnepén többek között arról beszélt, hogy egyáltalán nem volt elterjedt várakozás Krisztus kortársai között, hogy a Messiásnak fel kell támadni.

Az esztergom-budapesti érsek szerint hinnünk kell és hinnünk szabad, mert ráérzünk az igazságára, és mert halljuk a tanúságtételét azoknak, akik találkoztak vele. Hozzátette: így legyünk a mai húsvéton mi is társai a feltámadás hitében ujjongva örülő tanítványoknak, és kezdjünk el egy új életet. Azt az életet, amit ők akkor elkezdtek, amely az egyház élete, és amely a Jézussal való találkozás. Erdő Péter a szentmise végén a néhai Lékai bíboros időszakából származó hagyomány szerint mézeskalács-bárányokat osztogatott a főszékesegyházból távozó gyermekeknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában