Látni kell

2023.04.13. 07:45

Autócsodák gördültek be Oroszlányba - FOTÓK

Az egyik oroszlányi vendéglőben zárták az idei első túrájukat különleges autócsodáikkal a retró járgányok szerelmesei.

W. Zs.

Hobbi és szerelem – többségében így foglalható össze, kit milyen érzés tölt el egy veteránautó látványa kapcsán, vagy éppen válasz arra a kérdésre is, miért kezdi gyűjteni valaki a sokat megélt darabokat. Mindebben része lehetett annak, aki a hétvégén járt a bányászvárosban, mert igen látványos amerikai autócsodák érkeztek az egyik oroszlányi vendéglőhöz vasárnap. 

Parkolt a ’80-as éveket idéző kisbusz, de néhány Chevrolet, Chrysler és Mustang is díszelgett a parkolóban. Hogy mi lehetett az oka a csaknem negyvenfős vendégseregnek, arra Mihálszky Tamás, az American Car Club Hungary elnöke adta meg a választ.

– Ez volt a csapat első közös kirándulása az idén. Pápáig mentünk és vissza, és hol máshol zártuk volna a túrát, mint az oroszlányi V8-ban és amerikai hangulatban – nyilatkozta Tamás. 

A gasztroprogram kiváló lehetőség baráti beszélgetésre és tapasztalatcserére is, de arra is, hogy a kerekek helyett néhány hamburger is „guruljon”. Blaskó Szabolcs annyira rajong a nyugati autóipar klasszikusaiért, hogy vásárolt egy Lincoln Continentalt. Korábban ilyen típusú csodajárművekkel közlekedtek az amerikai elnökök is. A csapatban van 1981-es automata Ferrari, aminek típusa több Oscar-díjas filmben is szerepelt. A V12-es motor és a 330 lóerő összesen 300 kilométeres végsebességet tudott 42 évvel ezelőtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában