Fiatalok

2023.04.28. 14:10

100 fiatal állt színpadra a tatai tehetséggálán (fotók)

Harmadik alkalommal rendezték meg Tatán a tehetséggálát, ami Tata város önkormányzatának és diákönkormányzatának közös rendezvénye.

G.D.V.

Sok fiatal mutatta meg tehetségét a színpadon

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az eseménynek helyet adó Peron Tehetségközpontban pénteken összesen 9 előadást nézhetett meg a közönség: a Fazekas utcai iskola Kodály-kórusa, a Villámtánc Egyesület Primavera táncklub növendékei, a Pötörke Népművészeti Egyesület tagjai, a Kenderke Alapfokú Művészeti Iskola Tata táncegyüttese, illetve modern tánccsoportja, a Peron Tehetségközpont énekese, a Vaszary iskola énekkara, illetve a Talentum iskola diákjai. 

Cserteg István, ifjúsági referens elmondta, hogy a rendezvény célja az volt, hogy a város összes tehetségével csináljanak egy válogatást.
– Egyrészt találkozási pont, másrészt ismerkedési lehetőség és más műfajokkal is megismerkedjenek, hátha egy újabb kreatív megoldás születik. Az idei gálán kilenc produkcióban összesen 100 gyerek lép színpadra. Minden előadás végén egy három fős zsűri mondja el a szakmai véleményét, tanácsát a fellépőknek – magyarázta Cserteg István, aki jövőre visszavárja a fellépőket.

A zsűri tagja volt Pap Tibor, a Peron vezetője, Szénási Edina, a Víz Zene Virág Fesztivál képviselője, illetve Robozné Schőnfeld Zsuzsanna képviselő, énektanár. Utóbbi a színpadon köszöntötte a résztvevőket.
– Ez egy olyan esemény, ahol megmutathatjátok, hogy miben vagytok tehetségesek. Talán kéne tudnunk, hogy mi is az a tehetség. Ti, önmagatok. Hiszen önmagatokat adjátok és egyben azt, amire mi a vársoban büszkék vagyunk. Remélem, hogy a gálán mindenki azt mutathatja be, amit a legjobban szeret, vagy amit nagyon szeret. Hiszen a tehetséggála erről híres, hogy azt mutathatjuk meg, amiben tehetségesek vagyunk. A városvezetés szeretne mindig rátok figyelni és kiemelt figyelmet fordít rátok ösztöndíjakon keresztül is. Remélem a művészeti ösztöndíjat is majd néhányan később meg fogjátok pályázni. Abba ne hagyjátok amit csináltok, Élvezzétek, amit csináltok. Arra buzdítalak bennetek, hogy látszódjon rajtatok, hogy szeretitek, amit csináltok – mondta a tanárnő. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában