Visszatekintő

2023.03.15. 09:58

Tíz éve volt a nagy márciusi havazás: fotókon a mindent megbénító ítéletidő

Ezrek kerültek bajba, és túlzás nélkül mondhtajuk, ezrek igyekeztek segíteni nekik, amikor mindent megbénított a havazás 2013. március 15-én.

Kemma.hu

2013. március 15-e nem az ünnepről szólt Komárom-Esztergomban, hanem a hó elleni harcról

Forrás: Kemma.hu

Pont tíz évvel ezelőtt bénította meg a nagy márciusi havazás térségünket. 2013. március 15-ére ezrek ragadtak az M1-esen, több mint 40 kilométeres volt a dugó,  rengeteg települést zárt el a hó, még közlekedési tilalmat is el kellett rendelni. Katonák, rendőrök, tűzoltók, polgárőrök, önkéntesek fogtak össze a bajbajutottakért. Akikből bizony nem kevés volt. Egy 11 éves szerb kisfiú például úgy ragadt Tatabánya térségében, hogy a gyermeket Frankfurtba, életmentő szívműtétre várták. Őket a megyeszékhelyen szállásolta el a BRFK egyik szolgálaton kívüli baleseti helyszínelője, majd Nagyszentjánosig kísérte őket egy járőr, ahonnan már az M1-esen tudtak továbbhaladni Németország felé. 

Egy vajúdó kismamát Nagyigmánd mellől traktorral, a földeken keresztül lehetett csak eljuttatni a Szent Borbála Kórházba. Ácsnál nyolchónapos babát kellett megmenteni, az M1-esről többek között anyát két gyermekével. Kecskéden autóbuszt kellett kiszabadítani a hó fogságából, volt dadi gazdálkodó aki maga szállásolt el édesanyát és kisbabát, a mocsaiak egy emberként siettek a sztrádára segíteni, hogy csak néhány rendkívüli esetet idézzünk fel a tíz éve történekből, de nem túlzunk ha azt mondjuk: aki tudott, azonnal ment segíteni. Sorra nyíltak a melegedők, pihenők megyeszerte, például Tatán is a Vaszary-iskola tornatermében.

Emlékszel még, hogy élted meg a 2013-as nagy havazást? Segítettél másoknak? Vagy épp a hó fogságába estél és mások segítettek? Várjuk a beszámolókat, fotókat a [email protected] mailcímre! A tárgyba írjátok be: 2013 március!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában