Kemény harcot vív

2023.03.10. 11:39

Súlyos beteg Reviczky Gábor - a tatabányai származású színész őszintén vallott a rákról

A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész őszintén beszélt arról, hogy kemény harcot vív a gyilkos kórral.

Kemma.hu

Reviczky Gábor a Reviczkyvel a naturparkokban című sorozat csákvári forgatásán

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Fotó: Pesti Tamás

Prosztatarákkal küzd a 73 éves Reviczky Gábor. A gyilkos kórnak egy agresszív fajtája támadta meg a színész szervezetét, ám úgy tűnik, sikerült időben elvégezni rajta a műtétet. A Tatabányán született, a gyermekéveit is a bányászvárosban megélt színművészt nemrégiben jelölték a Halhatatlanok Társulatának tagjai közé, ennek híre pedig, úgy tűnik, a legjobbkor érte őt.

A hónapok óta komoly harcot vívó Reviczky Gábor megtiszteltetésként élte meg a jelölést. A Nemzet Művésze címmel kitüntetett Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész decemberben kezdett gyanakodni arra, hogy valami nincs rendben a szervezetében, ám nem voltak olyan panaszai, amik a betegségre utaltak volna.

Ezért is fontos a szűrővizsgálat. Mert mint kiderült, nálam is évek óta jelen lehetett már a betegség, tünetmentesen. Egy jótékonysági vadászaton vettem részt még tavaly decemberben, ahol a bevételből gyermekkórházak számára vásárolnak lélegeztetőgépet. Itt feltűnt a gyakori vizelési inger

– mesélte a színművész, azzal folytatva, hogy ez az inger akkor már annyira gyakori volt, hogy hazafelé minden pihenőnél és benzinkútnál meg kellett állnia. Szerencsére hamar szakértő kezekbe került. Orvosa, dr. Gáti Zsolt megvizsgálta, majd tíz helyen végzett biopsziát.

Sajnos mindegyik tartalmazott rákos sejtet. Meg is műtött, és kiderült, hogy noha a betegség agresszív fajtájáról van szó, az operációt követő CT- és MRI-vizsgálatok szerint nincs áttét a szervezetemben

mondta el a színész a Blikknek, amit az Origo is idéz. Reviczky Gábor most egy speciális vizsgálatra, egy úgynevezett PET CT-re vár. Annak eredményétől függ, milyen utókezelésre számíthat.

A mozikban éppen tegnap mutatták be a Hadik című filmet, amelyben Reviczky Gábor is szerepel. A neves 18. századi hadvezér, Hadik András haditetteit feldolgozó film főszerepeiben rajta kívül  Trill Zsolt, Molnár Áron, Szabó Győző, Szalma Tamás, László Zsolt és Horváth Lili is látható. A mozi különlegessége, hogy Komáromban is forgatták, így aztán a sokak számára ismert Monostori Erőd is látható lesz a filmvásznon.

Mint arról korábban beszámoltunk, Reviczky Gábor a tatabányai Jászai mari Színház közelében lévő Liget utca 1-ben töltötte ifjúkorát. Ide érkezett „haza” tavaly nyáron a Komárom-Esztergom Megyei Állandó Vadászati Kiállítás és Oktatóközpont megnyitójára.

Amikor ide kerültünk, a kert csodálatos volt. A liget soron akkoriban főként bányamérnökök laktak. 1938-ig egy olyan bányamérnök lakott itt, akinek a hobbija a növénynemesítés volt.

– idézte fel a múltat az eseményen a színészóriás, aki ifjúkora színhelyére visszatérve azt is elmesélte, hogy a ház kertjében volt a megye két legnagyobb magnóliafája. De őszintén vallott nyugdíjáról, valamint arról, hogy a Nemzet Művésze elismerésről és a vele járó „életmentő” pénzbeli honoráriumról is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában