Épül-szépül

2023.03.15. 10:48

Folyamatos a fejlődés Táncsics szülőfalujában

A község önkormányzatának képviselő-testülete és a helyi civil szervezetek mindig arra törekszenek, hogy a lehetőséghez képest minél több pályázati lehetőséget megragadjanak, hogy a település fejlődhessen, és az ott élőknek még jobb életteret biztosítsanak. A Magyar Falu Programnak köszönhetően megújul az Agora ház elülső épületrésze huszonnégymillió forintból, de jelenleg is több projekt fut párhuzamosan.

Szalai NIkolett

Tavaly adták át a bölcsődét és az óvoda felújítása is befejeződött

Forrás: Beküldött

 – Az óvoda feletti garzonlakások felújítása is folyamatban van, erre huszonnyolcmillió forint pályázati támogatást kaptunk, szintén a Magyar Falu Program által. Járdaépítés is folyamatban van szintén ebből a pályázati forrásból – mondta Vuts Norbert, a település polgármestere. 

Az Ácsteszéri Meseerdő Óvoda és Bölcsőde fenntartásában működő főzőkonyha jelenleg Ácsteszéren, Bakonyszombathelyen és Csatkán szolgálja ki az időseket és a gyermekeket, napi több mint háromszáz adag étel elkészítésével. A könnyebb és hatékonyabb működés valamint a tervezett bővítés miatt pályázatot nyújtottak be a konyha bővítésére, korszerűsítésére. A projekt megvalósulására ötvenmillió forintot nyertek. 

– Mivel az árak gyorsan emelkednek, így a megítélt pályázati támogatások nem minden esetben fedezik a projektek megvalósításának költségeit. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat és köszönettel tartozunk országgyűlési képviselő asszonyunknak, valamint a vármegyei önkormányzatnak is, hiszen lelkiismeretesen megtesznek mindent annak érdekében, hogy mi, a kis települések az elnyert pályázataikat megvalósíthassák – emelte ki a polgármester. 
A településen nagy gondot fordítanak arra, hogy az idős lakosság ellátása biztosított legyen. Amennyiben egyedül maradnak is, biztonságban és jól érezzék magukat a településen. 

Akik már saját erejükből nem tudják megoldani az ingatlanuk előtt lévő közterület gondozását, tisztán tartását, valamint a téli tüzelő felaprítását, a bevásárlást, a gyógyszer beszerzését, azoknak az önkormányzat dolgozói segítenek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában