Dióhéjban

2023.03.30. 11:00

Az Oroszlányi járás hírei

Kilométerekkel és kvízzel készültek

Bokod Nem voltak tétlenek a helyi nyugdíjasok, a víz világnapja alkalmából vidám délutánt töltöttek a tóparton. Több mint tizenöten vettek részt a kiránduláson. A hangulatos program a séta mellett egyéb meglepetést is tartogatott. Kvízkérdéseket kaptak a szépkorúak, melyek többsége a víz témakörét járta körbe. Végül játék formájában, páros lábon szögdelve és nótázva emlékeztek meg a legértékesebb kincsről, a vízről.

Marad a városban a tudásközpont

Oroszlány A tavaly óta működő Digitális Tudásközpont pályázati támogatása lejárt, de az önkormányzat nem szeretné, hogy megszűnjön a városi szervezet. A működésre új költségvetési sort alkottak: a képviselők 20 millió forintos támogatást terveztek a további működésre a városi büdzséből. Az üzemeltetést továbbra is az Oroszlányi Ingatlankezelő és Hasznosító Zrt. végzi majd, a működtetésben az Oroszlányért Alapítvány és a tatabányai Edutus Egyetem is közreműködik majd.

Extra fejlesztési támogatás jött

Szákszend A képviselő-testület januári ülésén tárgyalt legutóbb a település csapadékvíz-elvezetésének fejlesztéséről, mert a közbeszerzési eljárás során kiderült, hogy a megvalósításhoz többlettámogatási kérelmet kell benyújtani. Papp Attila Csaba polgármestertől megtudtuk, a napokban érkezett a jó hír, hogy 55 milliót meghaladó pluszforrást kap a falu, így a 105 milliós össztámogatásból már megvalósítható a fejlesztés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában