Gyászhír

2023.02.20. 08:25

Végső búcsú Tatabánya Arany Érdemkereszttel kitüntetett főiskola-alapítójától

Szikora Henrikné, Marika életének 82. évében hunyt el. Neve összeforrott a tanítással.

M. K.

Szikora Henrikné Marika életének 82. évében, 2023. február 4-én hunyt el

Forrás: Edutus Egyetem/Facebook

Szikora Henrikné, Marika életének 82. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása február 20-án 13 óra 30 perckor lesz Tatabányán, az Újtelepi temető új ravatalozójában. Neve összeforrott a tanítással.

Miután 1964-ben végzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, a tatabányai Árpád-gimnáziumban, majd szakközépiskolákban tanított, ezután a megyeszékhely oktatásának vezetője lett. Az  elsők között ismerte fel 1990-ben, hogy Tatabánya fejlődése szempontjából létfontosságú a felsőoktatás meghonosítása a városban. A Modern Üzleti tudományok Főiskolája alapításának ötletgazdájaként társakra, támogatókra talált.

A MÜTF Alapítvány kuratóriumának elnöke, majd az 1992-es kezdetektől csaknem másfél évtizeden át a főiskola oktatásszervezője, utána főigazgató-helyettese, főtitkára volt. Nyugdíjas évei alatt is nagy érdeklődéssel követte nyomon az egyetemen zajló eseményeket, részt vett a rendezvényeken, és soha nem mulasztotta el kifejezni azt, mennyire fontos számára az intézmény, és azok az emberek, akik továbbviszik a szellemiségét.

Munkásságáért 2004-ben átvehette a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét. Akkor azt nyilatkozta a 24 Órának, hogy a fiatalok között érzi a legjobban magát. Több évtizedes, elhivatott, magas színvonalú pedagógusi munkáját szeretett városa Molnár János-díjjal ismerte el. Ötven éven át kifejtett értékes szakmai tevékenységének elismeréseként aranyoklevelet vehetett át 2015 januárjában, a Magyar Kultúra Napján Schmidt Csabától, Tatabánya akkori polgármesterétől.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában