Cicaceleb

2023.02.08. 13:51

Újra otthon dorombol Boci: az elveszett baji cicát a fél megye kereste

Nagy kalandon van túl a foltos baji cica, Boci. Amikor elveszett, igazi cicaceleb lett: keresését több mint hatezren osztották meg az interneten.

Kemma.hu

Martin és Barbi inkább bentre szoktatják a kis csavargót

Forrás: beküldött

Boci első ránézésre olyan, mint egy átlagos cica. Imád játszani, szereti a hasát és hízeleg a neki kedveseknek. Barbi és Martin, Boci gazdái azonban jól tudják, hogy a foltos kis tekergő milyen különleges. Komoly összeget ajánlottak fel, amikor kedvencük kereket oldott.

Szó szerint, hiszen négy keréken lógott meg a baji háztól. Tisztán látszott a kamerafelvételeken. De ne ugorjunk ekkorát előre, kezdődjön akkor Boci története, amikor Martinék mellé szegődött.

Tavaly március elején jöttem haza, és a párom, Barbi azzal fogadott, hogy van még egy cicánk. Volt már három, úgyhogy tiltakoztam ellene. De ő annyira kedves volt, annyira szeretetreméltó, hogy mindenkit megnyert magának

A kismacska egy hónapos lehetett akkor. Betegecske volt, így elvitték állatorvoshoz, jól tartották. Egészen a szívükhöz nőtt.

A cicának neve is lett. Egy kisfiú meglátta őt és odakiabált az anyukájának:

Anya, ez a cica úgy néz ki, mint egy boci!

Barbinak annyira megtetszett ez a név, hogy eztán így is hívta az új cicát. Rajta ragadt a név.

Boci Bajról tűnt el, gazdája nagyon várja haza kiskedvencét
Boci
Forrás: Beküldött

Boci innentől boldogan élt a baji családnál. Kinti-benti cica volt, ha kedve tartotta, kimehetett csavarogni, ha odabent támadt dolga, beengedték.

Így volt ez január 19-én is, azon a napon, akkor Bocinak nyoma veszett.

Esett az eső. Boci volt kint is, bent is, jól összesározta a padlót, így kitessékeltük. Elmentünk dolgozni, ő pedig kint maradt.

– emlékszik vissza Martin, aki munkából hazaérvén furcsa hiányérzettel vette tudomásul, hogy Boci nem üdvözli őt. A cica nem volt sehol. Aztán, ahogy telt-múlt az idő és még mindig nem jött haza, gazdái már komolyan elkezdek aggódni érte.

A következő napon is hiába vártuk haza, ezért elkezdtük keresni őt a környéken. Egyre nagyobb kört jártunk be, hátha a nyomára bukkanunk

– meséli Martin, aki még a ház kameraképeit is visszanézte, hogy lekövethesse Boci mozgását.

Boci cica
Martin plakátokat készített, három településen keresték Bocit
Forrás: beküldött

Szerelők voltak náluk aznap. A felvételeken tisztán látszott, hogy Boci bement a kocsijuk alá. Ott is maradt 20-25 percen át, amikor is a szerelők megjelentek, beültek a kocsiba és elhajtottak.

Ahogy ezt megláttam, azonnal rájuk telefonáltam és mondtam nekik, hogy elvittétek a macskát. Mire mondták, hogy ők biztos nem lopták el, nekik is van otthon, higgyem el, hogy nem kell nekik!

– emlékszik vissza a beszélgetésre Martin, aki persze tisztázta a helyzetet és megkérte a szerelőket, hogy nézzék meg a motorteret. De ott sem volt nyoma Bocinak. Ekkor kifaggatta őket az aznapi útvonalukról, hátha kiderül, hol álltak meg, hol mászhatott ki a kocsiból a kis potyautas.

Boci cica
Tatán, Vértesszőlősön és Tatabányán is tettek ki plakátokat
Forrás: beküldött

Az elkeseredett gazdiknak ekkor már annyira hiányzott Boci, hogy hiába volt talált cica, mások számára átlagos jószág, felajánlottak 100 ezer forintot a becsületes megtalálónak. Az összeget később 120 ezer forintra emelték.

Megosztottam a Facebookon az eltűnését és csináltam 20 plakátot. A furgon útvonala mentén kiraktuk őket Tatán, Vértesszőlősön és Tatabányán, egészen Óvárosig. Vasárnap késő este jött egy bejelentés, hogy valaki látta őt a tűzoltóságnál. A hét közepén az alsógallai vasútállomásnál, pár nappal később pedig a síkvölgyi kereszteződésnél vélte látni valaki

– mesélték a gazdik, akik sötétben és világosban is keresték kedvencüket, de már egészen kezdték elveszteni a reményt.

Már csak abban bízhattunk, hogy valaki befogadta és jó helyen, biztonságban, életben van.

Egyik este aztán megcsörrent a telefon. Egy srác volt a vonal másik végén, és úgy tűnt, hogy nem szomjas.

Azt mondta, itt van a közeli pizzériánál, és éppen simogatja a Bocit, biztosan ő az, mert hallgat a nevére. Szkeptikus voltam, mert bár imádom és sokra tartom Bocit, de azért ne essünk már túlzásba!

Ám a telefonáló tovább erősködött, hogy Boci vele van. Ezért Martin megkérte, hogy küldjön egy fotót. A srác meg elkezdett szabadkozni, hogy neki nem jó a telefonja, nem lesz jó a kép.

Ráhagytam. Aztán egyszer csak jött tőle egy képet. Összenéztük Barbival: úristen ez tényleg a Boci!

Bepattantak az autóba és rohantak a pizzériához. Kitették az elakadásjelzőt, és már ugrottak is ki a kocsiból. És igen, ott volt Boci, a cica, akit annyira kerestek.

Barbi hazáig sírt az autóban örömében. Hazaértek, megetették, megitatták Bocit, aki több mint két hétig csatangolt odakint „a nagyvilágban”. Az őt kereső posztokat több mint 6 ezren osztották meg az interneten.

Azóta vettünk neki finomakat enni, kapott almot is. Szeretnénk teljesen lakásba szoktatni, mert féltjük a hasonló kalandoktól. Kap majd cicajátszóházat, hogy bent is jól érezze magát

– ömlik a szó a fiatal párból. Alkalmuk is lesz az ajándékozásra, hiszen Bocinak mostanában lesz az első születésnapja. Biztosan megünneplik majd. De szigorúan benti buli lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában