Negyvenedik

2023.02.24. 15:03

Több mint háromszáz mintát ízleltek meg az almásfüzitői borversenyen (fotók)

Negyvenedik alkalommal szervezik meg pénteken Almásfüzitőn a nemzetközi nyílt borversenyt. A jubileumi alkalomra 302 borminta érkezett be. Délután és este bárki megkóstolhatja a nedűket a művelődési házban.

K. D.

A szakmai zsűrinek bőven akadt dolga

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Beró László polgármestertől megtudtuk, a legtöbb nedű helyi és környékbeli, de régóta hoznak mintákat Szlovákiából, valamint Erdélyből is egyre többen jelentkeznek, ami tovább emeli az esemény fényét. A borászok többsége visszajáró vendég, a bírálócsapat is kiváló. Az esemény kezdetén azokról a bírálókról is megemlékeznek, akik már nem lehetnek jelen a versenyen. Mint mondta, ez a rangos megmérettetés hosszú évek óta öregbíti a település hírnevét.

Nyulné dr. Pühra Beáta főbíró, a töki Nyakas Pince borásza elmondta, a bírálat százpontos rendszerben történik, bronz-, ezüst- és aranyminősítést lehet elérni. Hangsúlyozta, a borról már az nagyon sok mindent elárul, amikor még csak kitöltik. Fontos emellett, hogy milyen a színe, zamata a bornak. Aki délután kóstolni szeretne, az idén is megízlelheti a borversenyen résztvevő italokat, 17 órától várják az érdeklődőket a művelődési házba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában