Testületi ülés

2023.02.15. 07:30

Stabil költségvetéssel dolgozik 2023-ban Esztergom - itt vannak a pontos számok

Február 13-án tartotta meg rendkívüli ülését az esztergomi képviselő-testület.

Kemma.hu

Több, a meghívóban szereplő és sürgősségi indítványról szavaztak a képviselők. Többek közt tárgyalták a város 2023-as költségvetését is. A büdzsét 21,5 milliárd forintos főösszeggel 10 igen 1 nem szavazat mellett elfogadták. Erről a polgármester videós posztban is beszámolt. 

Mint Hernádi Ádám kiemelte: cél, hogy az önkormányzat a kötelező feladatokat kiemelkedően ellássa, illetve folytathassa a megkezdett projekteket. Ez utóbbi nagyságrendileg 5 milliárd forintot tesz ki a büdzséből. 

Fókuszba helyezte az energetikai fejlesztéseket. Hozzátette, hogy a városnak tavaly 170 millió forintba került a közvilágítás, míg idén, az energiaválság miatt ez az összeg mintegy 500 millió forintra rúg a tervezettek szerint.

Azt kell mondjam, hogy Esztergom városnak 2023-ban stabil költségvetése van.

emelte ki Hernádi Ádám.

Az ülésen ezen túl döntött a képviselő testület a 101/2022. (IV.07.), 102/2022. (IV.07.) és 103/2022. (IV.07.) számú határozatainak visszavonásáról. Mint elhangzott: Esztergom Megyei Jogú Város Önkormányzatának kizárólagos tulajdonában áll Kovászna megyében Vargyas község 205. szám alatti, az ingatlan-nyilvántartásba 23847. telekkönyvi számon bejegyzett Dániel kastély a szervesen hozzátartozó ezen telekkönyvi számon bejegyzett többi felépítménnyel együtt. A Strigonium Zrt. tulajdonjogának bejegyzését azonban az épületek vonatkozásában a román ingatlan-nyilvántartási hatóság elutasította, így a meghozott határozatok okafogyottá váltak és végrehajtásuk ellehetetlenült, számolt be az esztergom.hu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában