Valentin-nap

2023.02.13. 20:00

Körbenéztünk Tatabányán: a zsebedbe kell nyúlni, ha Valentin - napra készülsz

Valentin - nap az apró figyelmességek és a szerelmesek napja. Körkérdésünket, hogy milyen változásokkal lehet majd számolni az idei ünnepen, virágboltban, butikban és ékszer­árusoknál is feltettük.

Wágner Zsanett

Szappanrózsa, örökvirág és rózsakutya. Ezek lehetnének az idei Valentin-napi különleges ajándékok dobogós helyezettjei, legalábbis az egyik virágboltban. Havelda Edit üzletében már napokkal ezelőtt látni lehetett a változást: a hatalmas virágóriás is elfoglalta helyét a kirakatban. Sokan tátott szájjal nézték a fehér színű, több száz szál rózsából álló kompozíciót, a rózsamacit. 

A virágóriás paraméterei magukért beszélnek: az 5 kilogrammos és 80 centiméteres jószág 60 ezer forintért hazavihető. Egy mérettel alacsonyabb társai, és ebből már kutya is van, kevésbé zsebbe nyúlósak: 15–20 ezer forintért kaphatóak. Edit jól tudja, hogy a vörös szín és a szívecskés forma egyeduralkodó ezen a napon, így legutóbbi rendelésekor alaposan fontolóra vette, mivel bővüljön az Valentin-napi árukészlet. 

– Nagy kedvenc lett az örökvirág. Ezek a rózsafejek éveken át gyönyörűek, nem kell őket öntözni. Szirmai sokkal tartósabbak egy speciális eljárásnak köszönhetően – árulta el az idei keresletről Edit, aki szerint az idén már kevésbé keresett a vágott virág. 

A keresletingadozás gazdasági okokra vezethető vissza, mint mondja, duplájára emelkedtek idén az árak. Egy szál rózsa például 1700 forint, de van olyan üzlet, ahol 2000 forint is lehet szálankénti ára. Edit hatalmas mennyiséget rendelt. Ottjártunkkor is nagy volt a munka. Csaknem 200 szál vörös rózsa érkezett a dél-amerikai országból, Ecuadorból, amit ki kellett csomagolni és megtölteni velük a vázákat. 

Szív alakú karkötők és nyakláncok sorakoznak a főtéri butikban. Hidegh Szilvia üzletvezető szemmel láthatóan jól teljesíti a vásárlói igényeket: ő és eladótársa, Gyöngyi pillanatok alatt átrendezik az üzletet. A pöttyös zoknikat felváltják a szív mintájúak, de főszerepet kapnak a piros pulóverek és a lakkozott pénztárcák is. Február 14-i kedvezmény nem, ellenben bővebb árukészlet lesz. Túlzás nélkül elmondható: mindent kapni, amire azt mondják, a szerelem szimbóluma. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában