Útzár

2023.02.26. 14:00

Károkat okozott a nagy esőzés, leomlott a partfal egy része Esztergomban

Egy kisebb szakaszon félpályás útzár lépett életbe az esztergomi Vaskapui úton, ahol a nagy esőzések után a csapadék alámosta az úttest melletti Szent György rézsűjét – közölte az önkormányzat.

W. P.

Félpályás útzárra is szükség van a szakaszon

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

 A városvezetés szakértők bevonásával kezdte meg a helyreállításra vonatkozó terv elkészítését és a kivitelezés előkészítését. Felidézték, hogy a február 4-i tartós esőzés során károk keletkeztek a Szent György árok mederburkolatában a Kőrösy László utca és a Visegrádi út közötti szakaszon. Az úttestről az árokba befolyó csapadék beszivárgott a rézsűs kialakítású mederpartfal mögé, mely le is omlott egy tizenöt méter hosszú szakaszon, továbbá az útpadka tíz méteres szakaszán repedés keletkezett. 

A városvezetés most közölte, hogy a partfal omlás veszélyezteti a közutat, a Szent György árkot és a közúti padkában elhelyezkedő közműveket. A balesetveszély miatt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. elkerítette a veszélyeztetett területet. Az önkormányzat a korlátozás miatt fokozott óvatosságra inti a közlekedőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában