Hagyomány

2023.02.22. 17:46

Félelemeiket is elégették a kiszebábokkal együtt a tatai ovisok (fotók)

A hagyományoktól eltérően, idén nem az óvoda udvarán, hanem a tatai Bacsó-lakótelep közösségi kertjében tartotta meg az idei kiszebáb égetést a Juniorka Alapítványi Óvoda.

Goletz-Deák Viktória

Tűzre tették a kiszebábokat az óvodások

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Az Önkéntesség Tatáért Egyesület szervezte, akik vasárnap délután a lakótelep lakóit várta a télbúcsúztató programra, pénteken pedig a tatai Geszti óvoda csoportjait várja a kiszebáb égetésre. Az alapítványi óvodások lelkesen készültek az eseményre. Az óvónénikkel közösen elkészítették a bábokat: volt kereppapírból, újságból, rongyokból készült figura, egyik még szép, szőke, göndör parókát is kapott. 

Utóbbi égett a legtovább és a leglátványosabb módon. Az ovisok ámulva nézték a nagy lángokat. Közben a gyerekek sok, szép télűző verset és éneket mondtak el, amit az óvodában közösen tanultak. A kiszebáb-égetésen természetesen a gondokat, félelmeket, bajokat is elégették. A szervezők végigkérdezték a gyerekeket, hogy mitől is félnek. A pókok, legyek, szörnyek és hasonló félelmek mind-mind felkerültek egy-egy papírra, amit a gyerekek lelkesen dobáltak a ropogó lángok közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában