Természetjárás

2023.01.06. 16:24

Újrafestett szimbólumok segítik a túrázást

A Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) jelzésfestés pályázat keretében országos viszonylatban összesen 1861,6 kilométernyi turistaút felújítására kötött szerződést. Támogatásukkal a tervezett felújítások 83,6 százaléka valósult meg a tavalyi esztendőben – közölte a szervezet a hivatalos oldalán.

Walczer Patrik

Megyeszerte több útvonalon is megújultak a jelzések

Forrás: 24 Óra

Fotó: Walczer Patrik

Az MTSZ immár hetedszer hirdette meg a pályázatát, melynek keretében a kezdetektől 2021-ig összesen 468 kilométer hosszú vármegyei szakaszt újítottak fel. A szövetség azt is írja, hogy az MTSZ tagszervezeti mellett hazai vállalkozók is pályázhattak, akik egy útjelző-vezető segítségével végezhették el a munkát. A képzett szakemberek jelölik ki ugyanis, hogy az előkészítés után milyen felületre lehet felfesteni a szimbólumokat.

A szervezet a hivatalos oldalán közzétett egy térképet a 2022-es pályázat eddigi eredményeiről, melyről vármegyei adatok is kiolvashatók. A Vértes megyénkben található részén a zöld sáv jelzésű útból pár kilométert a Vértes Meteor Természetbarát Sport Egyesület vállalt magára. A Komárom-Esztergom Megyei Természetjáró Szövetség a Tata, Tatabánya és Oroszlány környékén több útvonallal vett részt az idei kiíráson. Szomornál a Hegyre Megy Egyesület a sárga négyzet úthálózatából 6,5 kilométert tett rendbe. Az Országos Kéktúra Dorog Tömedékaknától Tokodig tartó 7,4 kilométeres szakaszára a Honvéd Auróra Sportegyesület pályázott, emellett egy 3,1 kilométeres szakaszt Szenczy Bálint egyéni vállalkozó festett újra. Ezen kívül a Pilisben is találkozhatunk „frissen mázolt” szimbólumokkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában