Kegyhely

2023.01.22. 17:41

Új rendházigazgatót iktattak be Péliföldszentkereszt templomában

Az eddigi igazgató, Gnana Pragasam Derossi Raja atya megbízatása lejár, ő az idei év februárjától Rómában végez majd tanulmányokat.

F. K.

Vitális Gábor atyát a vasárnapi szentmise keretében Andrásfalvy János atya iktatta be

Forrás: Szalézi Rendház Péliföldszentkereszt/Facebook

A közigazgatásilag Bajóthoz tartozó kegyhely, Péliföldszentkereszt templomában január 22-én, a vasárnapi szentmise keretében Andrásfalvy János atya, a szalézi rend magyarországi tartományfőnöke beiktatta az új rendházigazgatót, Vitális Gábor atyát. Az eddigi igazgató, Gnana Pragasam Derossi Raja atya megbízatása lejár, az idei év februárjától Rómában végez majd tanulmányokat.

Utódját a rendfőnök egyetértésével a tartományfőnök nevezte ki a szentkereszti közösség vezetőjének. Vitális Gábor egyetemi tanulmányokat folytat, a tartomány ekonómusa, Nyergesújfalun plébános. A feladat nem ismeretlen számára, korábban Kazincbarcikán volt rendházigazgató.

Miután Nádudvari Géza tartományi titkár felolvasta a rend alapszabályának igazgató feladatokra vonatkozó részt, Gábor atya letette rendházigazgatói esküjét. A tartományfőnök megköszönte Derossi atya eddigi áldozatos munkáját, illetve új feladatköréhez az Úr áldását kérte Gábor atyára. A szentmisén a szalézi alapítású, nyergesújfalui Szent Cecília énekkar énekelt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában