Átadás-átvétel

2023.01.31. 10:55

Új külső a tartalomhoz: megújult Bányász és a KPVDSZ Tatabányán

A két kulturális intézményben infrastrukturális- és eszközfejlesztés valósult meg.

Sugár Gabi

Új külsőt kapott a KPVDSZ Művelődési Ház is

Forrás: Favecook/Tatabánya

Fotó: Varga Ildiko

Felújították a Bányász Művelődési Otthont és a KPVDSZ Művelődési Házat – adta hírül közösségi oldalán Tatabánya. A kivitelezési munkákat követő műszaki átadás-átvétel a napokban zajlott. A két kulturális intézményben infrastrukturális- és eszközfejlesztés valósult meg.

A Bányász Művelődési Otthonban ki lettek cserélve az aula beltéri nyílászárói,  falburkolat, illetve álmennyezet készült, a színházteremben pedig megtörtént a nézőtéri szőnyegpadló cseréje, valamint a székek és az ajtók felújítása. Mindkét intézményben fel lett újítva a villamoshálózat.

A KPVDSZ Művelődési Ház esetében akadálymentesítés is történt, így az idelátogató mozgáskorlátozottak közlekedése szempontjából nagy könnyebbséget jelent majd a kialakított akadálymentes parkoló, rámpa és mosdó. Ezen felül új homlokzati- és beltéri ajtókat szereltek be, s ki lettek cserélve, illetve fel lettek újítva a falburkoló lambériák és a parketta is. Új álmennyezet készült és kifestették az összes helyiséget.

A Tatabánya közösségi házainak felújítása, fejlesztése című TOP-os pályázat keretein belül megvalósuló projekt segítségével négy művelődési ház újult meg 223,5 millió forintból. A Puskin és a Széchenyi is megújulhatott.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában