Feszültség

2022.09.30. 17:31

Új villamos hálózatot kap a KPVDSZ Művelődési Ház

A villamos hálózat teljes felújításával kezdődtek meg a munkák a tatabányai KPVDSZ Művelődési Házban.

S. G.

A KPVDSZ megalapítása óta érintetlen hálózatot cserélnek most ki

Forrás: tatabanya.hu

A kivitelező jó ütemben halad. A szinte üres épületben a kivésett falakat, az egykori, már elöregedett vezetékek nyomait lehet látni – adta hírül a tatabanya.hu.

A villamos hálózat 1976 óta, azaz a KPVDSZ megalapítása óta, érintetlen volt, így már esedékessé vált a felújítás.

–  ezt Somogyi Nóra intézményvezető árulta el azon a munkaterület-bejáráson, amelyen a projekt előkészítésében és kivitelezésében érintett partnerek vettek részt. A teljes hálózat csere befejezése után folytatódhatnak a belső munkálatok a közösségi házban. Megújulnak  a KPVDSZ-ben a lámpatestek, az energiatakarékos ledpaneleket egy új álmennyezetbe építik be.

A projekt keretében akadálymentes mellékhelyiséget alakítanak ki, felújítják a lépcsőt, valamint a bejáratnál található rámpát, amelyhez egy új járda is készül. Új, akadálymentes parkolót is építenek, ezzel az épület még inkább alkalmas lesz a látogatók fogadására.

A művelődési ház nagy terme számos rendezvénynek ad otthont, idősklubok és ifjúsági csoportok kedvelt rendezvényhelyszíne, így fontossá vált a korszerűsítése. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában