Felújítás

2022.08.12. 19:59

Megújulnak művelődési házak: a tatabányai KPVDSZ és a Bányász is új életre kel

A Puskin és a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Ház egy ideje már új köntösben fogadja látogatóit. A közelmúltban megkezdődött a Bányász Művelődési Otthon és a KPVDSZ felújítása is.

Sugár Gabi

Aláírták a Bányász Művelődési Otthon és a KPVDSZ Művelődési Ház felújítása céljából kiírt közbeszerzési eljárás nyertesével kötött vállalkozási szerződést. A beruházás keretében sor kerül az intézmények részleges belső felújítására, a villamoshálózat fejlesztésére, valamint a KPVDSZ esetében a teljes fizikai akadálymentesítésre is – adta hírül közösségi oldalán a város.

Megújulnak a tatabányai művelődési házak
A városi művelődési házak új életre kelnek
Forrás: Flajsz Péter / 24 Óra

A felújítás alatt álló épületekben nem tartanak rendezvényeket. A KPVDSZ ideiglenesen a Komáromi út 28/A címen folytatja a munkát, erről részletesen tájékozódhatnak az intézmény közösségi oldalán. A Bányász Művelődési Otthon zárva tart, de telefonos, e-mailes elérhetősége változatlan.

Összefogással valósult meg - Tavasszal számoltunk be arról, hogy átadták a felújított művelődési házat Felsőgallán. A Széchenyi Művelődési Ház energetikai korszerűsítése során új nyílászárókat kapott, gázkazánt cseréltek, megoldották a szigetelést és akadálymentesítették az alsó szintet, valamint a mellékhelyiségeket is. A megyei jogú város önkormányzata, valamint több szervezet és a városrész önkormányzati képviselője további anyagi támogatással segítette a megújulást. A német nemzetiségi önkormányzat a belső függönyöket vásárolta meg. A városrész önkormányzati képviselője, John Katalin a nagyterem padlózatát; a város többek között a belső nyílászárók felújítását vállalta fel. A közösségek az épület takarításában segítettek.

A munkálatokat augusztusban kezdik meg, majd várhatóan decemberben fejezik be. A beruházás összköltsége csaknem nettó 102 millió forint, amelyet Tatabánya közösségi házainak felújítása, fejlesztése projekt keretéből biztosítják.

Tavaly februárban számoltunk be arról, hogy az Agora Nonprofit Kft. – A Vértes Agorája égisze alatt működő városrészi művelődési házak közül kettő is fontos mérföldkőhöz érkezett. Bánhidán a Puskin Művelődési Házban véget ért, Felsőgallán a Széchenyiben pedig elkezdődött a széles körű, látványos megújulást jelentő korszerűsítési folyamat.

A Kertvárosi Művelődési Otthon is megújul

A támogatás lehetőséget teremtett a tatabányai közösségek által megálmodott programok megvalósítására, az azokat szolgáló eszközök beszerzésére, valamint a közösségeknek otthont adó városrészi művelődési házak korszerűsítésére.

Elsőként Bánhidán készült el minden tervezett beruházás. A közösségi színtér meg- és felújítása mellett új bútorzat, valamint modern hang- és fénytechnika is szolgálja már a felújítás óta a rendezvényeket.

A folytatásban Felsőgalla közösségi színtere, a Széchenyi István Művelődési Ház újulhatott meg. Energetikai korszerűsítés, a nyílászárók cseréje, akadálymentesítés, új bútorok és modern technikai eszközök teszik ma már komfortosabbá a városrész kedvelt közösségi-kulturális létesítményét.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában