Fejlődés

2022.03.26. 08:23

Átadták a felújított művelődési házat Felsőgallán

Megújult a felsőgallai Széchenyi István Művelődési Ház. A Helyi Akció Csoport (HACS) által meghirdetett pályázatoknak köszönhetően a Puskin után a felsőgallai művelődési házat is átadhattak a városrész kulturális csoportjainak. A Bányász és a KPVDSZ Művelődési Ház felújításának közbeszerzési eljárása pedig jelenleg is zajlik – hangzott el a felsőgallai intézmény átadó ünnepségén.

S. G.

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

Herendi Judit, az intézmény vezetője üdvözölte az új köntösbe öltöztetett épület előtt összegyűlt érdeklődőket. Kiemelte: a művelődési ház energetikai korszerűsítése során új nyílászárókat kapott, gázkazánt cseréltek, megoldották a szigetelést és akadálymentesítették az alsó szintet, valamint a mellékhelyiségeket is. 

A megyei jogú város önkormányzata, valamint több szervezet és a városrész önkormányzati képviselője további anyagi támogatással segítette a megújulást. A német nemzetiségi önkormányzat a belső függönyöket vásárolta meg. John Katalin, a városrész önkormányzati képviselője a nagyterem padlózatát, a város többek között a belső nyílászárók felújítását vállalta fel. A közösségek pedig az épület takarításában segítettek. 

A megújult intézmény számos közösség otthona
Forrás: S. G. / 24 Óra

John Katalin,  köszöntőjében kiemelte: a felsőgallaiak nagy álma vált valóra ezzel a beruházással. Ezt követően a felújított épület bejárata előtt vágták át a nemzeti színű szalagot, majd az ünnepi program a nagyteremben folytatódott, ahol Szücsné Posztovics Ilona polgármester kiemelte: rendkívül fontos, hogy a városrészeken élők is jól érezzék magukat, s ehhez elengedhetetlen a megfelelő infrastruktúra biztosítása. 

Bencsik János országgyűlési képviselő is méltatta a kulturális találkozópontot
Forrás: S. G. / 24 Óra

Bencsik János miniszterelnöki biztos, a Tatai- medence országgyűlési képviselő hozzátette: a HACS (Helyi Akció Csoportok pályázati rendszere) kiváló lehetőséget biztosított Tatabányán arra, hogy a városrészi művelődési házak megújuljanak és a különböző projektek révén tartalommal tudják megtölteni az épületeket. Többek között azokkal a közösségekkel, akik nem őrzik, hanem éltetik és megélik a hagyományokat. Ahogy teszik ezt Felsőgallán. 
Ezt követően a városrész intézményeinek és kulturális csoportjainak műsora következett.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában