Civil szervezeteknek

2023.01.23. 15:59

Tatai bejelentés: 342 milliós pályázati keret a fogyatékossággal élők gondozására

Autistákat és más fogyatékossággal élőket gondozó civil szervezetek támogatására jelentek meg új pályázatok.

Kemma.hu

Fülöp Attila államtitkár és Schenk Lászlóné az Esőemberekért Egyesület elnöke

Forrás: tata.hu

Január 23-án, hétfőn az Esőemberekért Egyesületnél tartott sajtótájékoztatóján, Tatán ismertette a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára, hogy összesen 342 millió forintos kerettel új pályázatok jelentek meg az autistákat és más fogyatékossággal élőket gondozó civil szervezetek támogatására. Fülöp Attila hozzátette, két pályázaton az autista személyeket ellátását biztosító, valamint a más fogyatékossággal élő embereket segítők indulhatnak.

Mindkét esetben kizárólag civil fenntartók, egyesületek és alapítványok pályázhatnak. A támogatás a működés megemelt költségeire is használható, egyenként 114 millió forintos keretösszeggel. 

A harmadik, hasonló nagyságú pályázatot az otthon segítésre írták ki, a fogyatékkal együtt élőket támogató szervezeteknek. Ez a szolgáltatás az országban tíz megyében érhető el, 320 család veszi igénybe évente, mintegy 32 ezer óra időtartamban.

Mindhárom pályázatot a Schlachta Margit Nemzeti Szociálpolitikai Intézet bonyolítja le. Az első két esetben egy hónap, a harmadikban március 3-a a beadási határidő - ismertette az államtitkár.

A tatai Esőemberekért Egyesület elnöke, Schenk Lászlóné az MTI-nek elmondta, 1999-ban alakultak autista felnőttek bentlakásos ellátására, majd foglalkoztató szervezetet alapítottak, illetve tevékenységüket felnőttképzéssel és otthon segítő tevékenységgel bővítették. Ellátottjaik, illetve gondozottjaik száma összesen megközelíti a százat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában