Lottóznak, kaparnak

2023.01.13. 17:17

Szerencse péntek 13-án: körkérdésünk után nyert a tatabányai nő a lottózóban

Péntek 13-át világszerte szerencsétlen napnak tartják. A tények azt mutatják, hogy a lottójátékosok számára ez a nap inkább szerencsét szokott hozni.

W. Zs.

Egymásnak adták a kilincset a tatabányai lottózóban

Forrás: 24 Óra

Fotó: Hagymási Bence

A Szerencsejáték Zrt. adatai szerint a babonásnak vélt napon a klasszikus termékeket keresik a szerencsevadászok, így kiemelkedően teljesít a kaparós sorsjegy és az ötös- valamint a hatoslottón is többen keresik a szerencséjüket. A két számsorsjáték halmozódása folytatódik, az ötöslottón 2 milliárd, a hatoslottón pedig 1 milliárd 275 millió forint várja a szerencsevadászokat. Kimutatások szerint a legutóbbi babonásnak hitt dátumon 69 százalékkal több kaparós fogyott, mint egy átlagos pénteken.

– Nyertem – kiáltott fel Szalai Vivien, aki péntek 13-án mindig vásárol sorsjegyet. Ő is egyike volt annak a tucatnyi vevőnek, aki pénteken délben állt sorba Tatabánya egyik lottózójában. Az eladások jól mutatják, sokan töltenek ki lottót és tesznek sportfogadásokat, ám az igazi játékosok mit sem törődnek azzal, milyen nap van.

Játékkedv – Péntek 13-án többen próbálnak szerencsét, a 13-as szám pedig szerencseszámként is az egyik legnépszerűbb a hazai játékosok körében. A nemzeti lottótársaság kimutatása szerint a legtöbben a sorsjegyet választják. A 13-as szám nemcsak a játékkedvet befolyásolja, hiszen az év többi napján is a legnépszerűbbek között szerepel: a magyar felnőttek több mint fele rendelkezik szerencseszámmal, legtöbbeknek ez a 13-as vagy a 7-es.

Hasonló sikernek örülhetett Mester-Horn Edina is, aki körkérdésünk után érzett késztetést benyitni a város főtéri lottózójába. Úgy nyilatkozott, végképp messze áll tőle a hiedelemvilág és nem tulajdonít jelentőséget az ominózus napnak. Talán a kezdők szerencséje hozta meg jutalmát, talán nem, mindenesetre sorsjegyén talált három egymást követő ugyanolyan szimbólumot és tízezer forinttal lett gazdagabb.

– Ezek után már más szájízzel gondol péntek 13-ra – köszönt el tőlünk a tatabányai hölgy.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában