Kiállítás

2023.01.19. 21:07

Michl József polgármestert is megihlették a Talentum diákjainak alkotásai

Kiállítás nyílt a tatai Talentum művészeti szakgimnázium 13. évfolyamos diákjainak alkotásaiból.

G. D. V.

Sokan tekintették meg a csütörtökön nyitott tárlatot

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

Idén is bemutatkoztak a Talentum Művészeti Szakgimnázium végzős diákjai a tatai vármúzeum vártornyában. Az elmúlt évek hagyományát követve a Tata 2022 címet viselő tárlat alkotásaiban a 13. évfolyamosok a Kuny Domokos Múzeumot és programjait, valamint a város nevezetességeit népszerűsítő terveket és grafikai alkotásokat mutattak be. 

A kiállítás megnyitóján beszédet mondott Michl József, Tata polgármestere, aki megköszönte a diákoknak, hogy idejüket nem kímélve ismét kreativitásukról adtak bizonyosságot. Elárulta, hogy az egyik alkotás kifejezetten elnyerte tetszését, mégpedig az a kis vászontáska, melyen egy vadlúd és a Tati vár szerepel. Javaslatot is tett, miszerint a jövőben a városba érkező vendégeknek akár egy ilyen ajándéktáskában is átadhatnák az ajándékokat.

Dr. Schmidtmayer Richárd, a Kuny Domokos Múzeum igazgatója bemutatta a múzeum és a művészeti iskola szoros kapcsolatát a mindennapokban. Elmondta többek közt azt is, hogy a két intézmény hosszú évek óta dolgozik együtt, aminek egyik gyümölcse, hogy a Talentum iskola fiatal alkotói az elmúlt években több kiállítás hátterét is elkészítették. 

Kiemelte: a kiállított alkotásokat hamarosan közzéteszik és szavazásra bocsátják a tatai múzeum közösségi oldalán. A szavazás eredménye alapján döntenek arról, hogy idén mely ötletek alkotják majd az intézmény arculatát. 

A beszédet követően a közönség elé szólította az idén kiállított leporellókat készítő 17 diákot, és az őket felkészítő tanárokat is. Hajdú Zsófia, a szakgimnázium egyik grafikatanára, a diákok egyik felkészítője elmondta, hogy nagyon elégedett a gyerekek idei munkáival. 

– Minden évben megrendezzük ezt a kiállítást és mindig kihívás elé állítjuk a végzős 13. évfolyamot. A diákoknak leporellót és kiadványokat, illetve egy ajándéktárgyat kell készíteniük, ami akár meg is valósulhat – magyarázta a tanár, aki szerint ez egy egészen különleges dolog, hogy ez a kihívás akár életre is kelhet. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában