Téli fürdő

2023.01.01. 18:40

„Jegesmedvék” mártóztak meg a Dunában az év első napján + videó

A szakemberek mérései szerint 2023. január 1-jén 4-5 Celsius fokos volt a Duna Esztergomnál. Ez az adat e városban kiemelt jelentőséget kapott, hiszen az Esztergomi Jegesmedvék Baráti Egylet tagjai ekkor csobbantak a folyóba.

Pöltl Zoltán

Férfiak és nők egyaránt kipróbálták, milyen hideg január 1-én a Duna vize

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Pár éves hagyomány, hogy január 1-jén az „esztergomi jegesmedvék” az időjárástól és a folyó állapotától függetlenül megmerítkeznek a Dunában. A nem veszélytelen mutatványt bevállalókhoz, a csobbanó jegesmacikhoz idén az időjárás mégis csak kegyes volt, hiszen Esztergomban e napon 10 Celsius fok körüli hőmérséklet volt. 

A január 1-jei attrakcióhoz némi piknik hangulat is tartozik mindig, ez most is így volt: előkerültek az ünnepek alatt bejáratott finomságok és jellegzetes italok is. Aztán az adott jelre a bátor kompánia férfi és nőtagjai fürdőruhára vetkőztek, és megmártóztak a Duna vizében. 

Az Esztergomi Jegesmedvék idén sem hagyták ki az újévi fürdőzést
Az Esztergomi Jegesmedvék idén sem hagyták ki az újévi fürdőzést
Fotós: Pöltl Zoltán / Forrás: 24 Óra

A néhány úszástempózással járó élményt, melyet a hideg víz okozta jellegzetes hanghatások, kurjongatások, rövid, de annál nyomatékosabb verbális reakciók is kísértek, a legtöbb csobbanó „jegesmedve” esetében komoly extázissal járt. Ezek mellett persze a jókedv volt az alapvető, sőt, a folyópartról a bátor csobbanókat is családtagok, rokonok, barátok drukkolással buzdították.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában