Hiánycikk

2023.01.06. 16:11

Itt a válasz, miért nincs Neo Citran a gyógyszertárakban - nem csak Komárom-Esztergomban

Több olvasónk jelezte, hogy az elmúlt időszakban hiába kerestek Neo Citrant és Aspirint a patikákban. Dr. Schlégelné dr. Békefi Csilla, a Magyar Gyógyszerészi Kamara megyei szervezetének elnöke elmondta, a forró italporok nem csupán a vármegyében, az egész országban hiánycikknek számítottak, az év vége felé tűntek el a polcokról.

K. D.

Egyelőre hiánycikk a Neo Citran

Forrás: Új Néplap

Fotó: Illusztráció: Nagy Balázs

A hiány oka vélhetően az lehet, hogy több gyártó leállt év végén, ezekre a termékekre pedig megnövekedett igény merült fel, amelyet a gyártó nem tudott azonnal pótolni.

Aggodalomra nincs ok, mert a megyei kamara elnöke arról tájékoztatta lapunkat, hogy a nagykereskedők már elkezdték kiszállítani ezeket a termékeket, péntektől pedig Neo Citranból több patikában is elérhető már a 10 darabos verzió. Egy-két napra azonban még szükség lesz, mire minden patikába eljut, mivel a beszállítókhoz nagy igény érkezett be, egyszerre mind nem tudják kiszállítani ezeket. Arról is beszélt, Apsirinből például a komáromi Mentha Patika is kapott pénteken.

Hozzátette, bizonyos gyártók gyógyszerei lehetnek elméletileg hiánycikkek, de ilyenkor más gyártók ugyanazon hatóanyagú készítményei beszerezhetőek, így nem lesznek gondok az ellátással. Bíznak abban, hogy komolyabb hiány már nem várható, ezek a problémák januárra rendeződni szoktak.

A Neo Citran helyett ajánlotta egyébként a Coldrex tablettát. Hangsúlyozta, hogy az influenzával járó végtagfájdalom sokféle gyógyszerrel csillapítható, valamint orrspray használatát, gyógytea fogyasztást javasolnak ezekben az esetekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában