Madármentés

2023.01.03. 14:52

Gyönyörű zöld küllőt mentettek meg vállvetve a megye aranyszívű állatvédői

Az állatbarátok példaértékű és inspiráló együttműködéssel segítették egymást, hogy közösen segíthessenek egy bajba jutott kismadárnak.

Kemma.hu

A kis küllő már jó kezekben van, hála a megye állatvédőinek

Forrás: Tamzsi Kutyaiskola/Facebook

Egy törött szárnyú zöld küllő miatt keresték meg január 2-án, hétfőn kora délután a kisbéri Életet az Állatoknak Egyesületet. Az állatmentő szolgálat kérése nyomán a sérült kismadarat a Tatai Tappancs állatorvosi rendelő fogadta.

A szállítást azonban meg kellett oldani, amiben a Tamzsi Kutyaiskola sietett az egyesület segítségére. A kutyaiskola munkatársai, annak ellenére, hogy a mentések miatt szinte alvás nélkül töltötték a szilvesztert és az új évet, vállalták, hogy eljuttatják a madarat Tatára.

A sérült madárka időben szakértő kezek közé került. Mint arról a Tamzsi a közösségi oldalán beszámolt, röntgen és a megfelelő vártak a kis küllőre. Este telefonon azt az információt kapták, hogy a madár szárnytörést szenvedett, de aktív, az állapota stabil, a túlélési esélyei nagyon jók.

Másnap délelőtt délelőtt a Tatai Civil Állatvédők indultak el vele Csákvárra, ahonnan a sukorói vadmadárkórházba utazik majd tovább. A kis zöld küllő a nagy kaland után ott lábadozhat tovább a teljes gyógyulásig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában