Karácsonyfák

2023.01.02. 12:30

Feltételekhez köti a szolgáltató a kidobott fenyőfák elszállítását

Január 12-én és 24-én gyűjtik össze a kihelyezett fenyőket Esztergoman.

Pöltl Zoltán

Az esztergomi szolgáltató két idöpontot is kijelölt a fenyőfák elszállítására

Forrás: 24 Óra

Fotó: Pöltl Zoltán

Minden éves visszatérő probléma a karácsonyfák elszállítása. Az elsőre egyszerűnek látszó téma több ponton is fejtörést okozhat a lakosságnak, illetve a hulladékelszállítási szolgáltatónak.

Az egyik kérdéses pont a karácsonyfa bontás ideje. Erről a hagyomány a vízkereszt, azaz január 6-át adja meg, ugyanakkor a lakosság egy jelentős része nem az egyházi hagyomány szerint bontja le karácsonyfáját, hanem egyéni időpontban. 

A másik kérdéses rész a fa állapota, vagyis az, hogy mi maradhat a kidobásra szánt fenyőfán? Esztergomban az idei hirdetményben – melyet a városi honlapon is közzétettek – olvasható, hogy a kidobásra szánt fenyőfákat január 12-én és 24-én gyűjtik össze. Az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. arra kéri a lakosságot, hogy a családi házas övezetekben a fenyőfákat a kulák mellé helyezzék ki, a lakótelepeknél az épület, az útpadkához elé tegyék ki. 

A szolgáltató arra is felhívja a figyelmet, hogy csak azokat a fenyőfákat viszik el, melyeken semmilyen dísz és egyéb elemek sincs. Emellett arra is felhívják a figyelmet, hogy a fent jelzett két időpontban valóban csak a fenyőfákat szállítják el, a hagyományos zöldhulladékok ebben a formában nem tartoznak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában