Káreset

2023.01.10. 18:01

Egy műanyag fólia miatt állt bokáig Kisbér utcáján a víz

Január 10-én elöntötte a víz a kisbéri Kossuth Lajos utcát. A polgármester gyors reakciójának köszönhetően azonban hamar megoldódott a probléma, így újra járhatóvá vált a gyalogosok számára is az érintett útszakasz.

Szász Dalma Kitti

Kisbér vízben úszott

Forrás: beküldött

Sinkovicz Zoltán polgármestertől megtudtuk, hogy január 10-én Kisbéren, a Kossuth Lajos utcában gondot okozott a hirtelen felgyülemlő csapadékvíz, amely egy dugulás miatt nem tudott megfelelőképpen elfolyni. Az érintett útszakaszon a hiba elhárításáig hömpölygött a víz.

A polgármester gyorsan reagált a problémára
A polgármester gyorsan reagált a problémára
Forrás: beküldött

Mint mondta, korábban is volt már hasonló eset, de nem ilyen mértékben. Első körben a tűzoltók segítségét kérte, majd egy woma csatornatisztító gépet vett igénybe. 

– Sikerült elvezetni a Kossuth utcai parkolót elöntő csapadékvizet, amelyet a nagy esőzés mellett egy dugulás okozott. A parkoló és egyben a Kossuth utca egy szakaszának a csapadékvizét egy a főút alatt átvezetett áteresz vezeti el, amelynek sajnálatosan szűk a keresztmetszete. Ez okozza a hirtelen nagy mennyiségű lehulló csapadék esetén a parkolóban tapasztalható időleges csapadékvíz torlódást. Ez értelemszerűen nem a parkoló területén van, ezért a parkoló átépítése során nem volt lehetőség a cseréjére – mondta a munkálatok után a polgármester.

Hozzátéve, hogy ez egyébként is egy nagyobb lélegzetű beruházást jelent, mivel országos közutat érint, ennek megfelelő terveztetéssel és engedélyeztetéssel. Most azonban többről volt szó, ugyanis az átereszből egy nagy műanyagfólia gombolyagot szedtek ki, amely elzárta a víz lefolyásának egyetlen útját. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában