Előadás

2023.01.16. 20:01

A cukorbetegségről tartott előadást Dr. Kis János Tibor belgyógyász - diabetológus Tatán

A fő probléma, hogy jellemzően túl kevés zöldséget fogyasztunk és keveset mozgunk.

Kemma.hu

Dr. Kis János Tibor belgyógyász, - diabetológus elmondta többek közt azt is, hogy a korszerű orvosi kezelésnek köszönhetően nagyon jó kezelhető már a rettegett betegség

Forrás: tata.hu

Dr. Kis János Tibor belgyógyász, diabetológus tartott előadást a diabetesről a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vasút utcai Idősek Napközi Otthonában a tatai csoport meghívására január 16-án délelőtt. A szakember az előadás helyszínén elmondta: 

- A fő probléma, hogy túl kényelmesen élünk, kevés zöldséget fogyasztunk, keveset mozgunk és nagyon gyakori az elhízás, ami a 2-es típusú cukorbetegség hátterében a főszerepet játssza. A megfelelő életmódváltással és a modern gyógyszerekkel azonban szép eredmények érhetőek el a betegség kezelésében, s idősek esetében is nagyon jó lehetőségek vannak már a korszerű orvosi kezeléseknek köszönhetően.

A „Diabetes diagnózisának és kezelésének újdonságai” című előadásában Dr. Kis János Tibor beszélt többek között az inzulin felfedezéséről, a cukorbetegségről és a modern kezelési módokról.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában