Karácsonyi ajándék

2022.12.19. 20:48

Sétára indultak a komáromi kutyákkal az állatbarátok

A Felvidékről is érkeztek fiatalok, sok adományt hoztak a menhely négylábú lakóinak.

Körtvélyfáy Dina

A négylábú kedvencek és a sétáltatók is nagyon jól érezték magukat

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Sok állatbarát látogatott el advent utolsó vasárnapján a Komáromi Rex Állatvédő Egyesülethez, ahol rengeteg kutya várt arra, hogy sétára indulhassanak a hűvös, de napos téli időben. Már a rendezvény kezdete után nem sokkal rengeteg autó várakozott a menhely bejárata előtt, lelkes kutyákkal indultak sétára felnőttek, gyerekek.

Mandel Géza, az egyesület vezetője lapunknak elmondta, rendkívül sikeresek a sétáltató napjaik, amelyeket évente többször is meghirdetnek. Ez a program nem csupán a kutyusoknak szerez örömet, az embereknek is hasznos időtöltés, hiszen aktívan tölthetnek pár órát a természetben. 

Ez alkalmakkor általában minden kutya sétál, szinte teljesen kiürül a menhely. Egy óra leforgása alatt már mintegy nyolcvanan érkeztek a Rexhez. Jöttek fiatalok a felvidéki Dunaszerdahely és környékéről, akik egyébként rendszeresen támogatják a Rexet. Ezúttal is nagy rakomány adománnyal érkeztek tizenöten, de a többi vendég is gondolt a cicákra, kutyákra.

Karácsonyi kutyasétáltatás a Komáromi Rex Állatvédő Egyesületnél
Fotós: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A külön sétáltató napok mellett a kutyákat minden nap meg lehet látogatni, sétálni velük, 10 és 13 óra között. Van, aki rendszeresen jön, valakinek kedvenc kutyusa is van, akit elvisznek túrázni, várost nézni, hosszabb időre is. 

Azt is megtudtuk, a menhelyen természetesen nincs ünnepnap, hiszen az állatokat az év összes napján gondozni kell, ez pedig áldozatokkal jár. Az ebek napi kétszeri ellátást igényelnek, délelőtt esznek, a gondozók pedig a kenneleket takarítják. 

Délután szintén van takarítás, a kutyák pedig ismét mozoghatnak egy keveset. A létszámot tekintve húsz macskát, valamint negyvenöt kutyát gondoznak. Bár akadnak örökbefogadók, a menhelyre bekerülő kutyák száma magasabb.

Karácsonyi kutyasétáltatás a Komáromi Rex Állatvédő Egyesületnél
Fotós: Körtvélyfáy Dina / Forrás: 24 Óra

A résztvevőket a menhely dolgozói, önkéntesei meg is vendégelték: volt mézeskalács, szaloncukor, zsíros kenyér, meleg tea és forralt bor, amelyek mindegyike jólesett a fagyos séta után. 

Akik ott voltak, akár apró ajándékokat is beszerezhettek. Az egyesület udvarán karácsonyfát is állítottak, amelyet a Szurkolók az Állatokért Gerecse és környéke Alapítvány ajánlott fel nekik, az elmúlt évekhez hasonlóan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában