A szakmák tisztelete

2022.12.02. 21:01

Mestereket avatatott a kereskedelmi és iparkamara Esztergomban

A pandémia miatti két év kihagyás után újra mesteravatót tartott a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK). A december 2-ai esztergomi ünnepségen tizenegy szakma képviselőit avatták mesterré, illetve ekkor köszöntötték és tüntették ki az aranykoszorús mestereket is.

Pöltl Zoltán

A mesteravató szertartás része, hogy az avatottak egy-egy pohárka bort fogyasztanak el a mesterlevél átadásakor

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. Z.

A Szent Adalbert Központ dísztermében rendezett eseményen a megye számos vezető tisztségviselője, a szakhatóságok és szakintézmények első emberei mellett az avatandó mesterek családtagjai is jelen voltak, a helyiség gyakorlatilag tömve volt. Az ünnepség résztvevőit elsőként Dr. Szerencsés László, a KEMKIK elnöke, illetve a megyei közgyűlés elnöke rang mellett ezúttal főcéhmesteri rangra emelkedett, Popovics György is köszöntötte.

A szertartásosságához ezúttal is minden részletében ragaszkodó kamarai mesteravató rendezvényén az ilyenkor szokásos talárban és bojtos fejfedőben jelentek meg a mesteravató ceremóniáján megjelent vezetők, akik autószerelőket, karosszérialakatosokat, autóelektronikai műszerészeket, gázfogyasztóberendezés és csőhálózat szerelőket, gáz- és tüzeléstechnikai műszerészt, valamint fodrászokat, hegesztőket, villanyszerelőket, kozmetikusokat, kézápoló és körömkozmetikusokat, kőműveseket avattak mesterré. Az avatáson a mesterek átvették az oklevelet és egy-egy pohár borral koccintottak az adott szakma látómesterével, majd fogadták a kamarai vezetők gratulációit.

kamara mesteravatás
Dr. Szerencsés László köszöntötte a mesteravató ünnep közönségét, résztvevőit
Fotós: P. Z. / Forrás:  24 Óra

Az esemény csúcspontja volt az aranykoszorús mesterek elismerése, melyben idén Jávorszky Csaba, tatabányai villanyszerelő mester, Nagyváradiné Csenki Enikő, tatabányai fodrász mester, Németh Imre, kisbéri szerszámkészítő mester, Kovács Gábor, tatai szakács mester és Vihari Zsolt, esztergomi autóvillamossági szerelő mester részesült. A kamarai mesteravatóról bővebben a 24 Óra hétfői számában lehet bővebben olvasni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában