„Mi a jövő útja?”

2022.12.18. 11:00

A jövőről vitáztak és megcsodálták Tatát a fiatalok

Az „Ifjúság Európai Éve” tatai rendezvényeinek zárásaként „Mi a jövő útja?” címmel Komárom-Esztergom Megyei Ifjúsági Vitanapot és Gondolatbörzét rendeztek a Piarista Rendházban.

Goletz-Deák Viktória

Forrás: tata.hu

A programra, amelyet Tata Város Diákönkormányzata, a Pro Dotis Egyesület és Tata Város Önkormányzata szervezte Komárom-Esztergom megye középiskolásainak, kilenc csapat jelentkezett. Mint azt a város honlapján írják, a vitákat a Mathias Corvinus Collegium Vitaakadémiájának vitavezetői irányították. A program megvalósítását a Nemzeti Ifjúsági Tanács és Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzata támogatta.

A dorogi, tatai és tatabányai diákok többek között az atom- és megújuló energiáról, a mesterséges intelligenciáról, Európa jövőjéről, önvezető autókról is vitáztak, de a cél, ahogy azt a helyszínen Rigó Balázs, Tata alpolgármestere is hangsúlyozta, a cél nem a másik legyőzése, sokkal inkább a meggyőzése volt, továbbá az, hogy a diákok mind érveléstechnikai eszközökben, mind pedig ismeretekben gazdagodva térhessenek haza az eseményről.

Az értékelések után a résztvevők megnézték a Peron Music Tehetséggondozó és Képző Központot, a megújult Esterházy-kastélyt és a Kuny Domokos Múzeumba is ellátogattak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában