Élmények

2022.11.24. 11:00

Nem tétlenkedtek a kocsi kisdiákok

Érdekes napokon vannak túl a kisdiákok a kocsi Vincze Imre Református Általános Iskolában.

G. D. V.

Az 1.b osztály az áramszünet alatt sem tétlenkedett, Kakason pedig szorgos kezek munkálkodtak, Szabó Erzsébet, Erzsó néni pedig kirándult németeseivel. A programokról az iskola közösségi oldalán számoltak be. 

- Hétfőn, a dupla német óránkat kihasználva a hetedikes csoporttal meglátogattuk a tatai Német Nemzetiségi Múzeumot. Igaz, hogy nem vagyunk nemzetiségi iskola, ennek ellenére remek helyszín ez a kiállítóterem tantárgyak közötti összefüggések tanulmányozására, ok-okozati tényezők felismerésére. A múzeumnak otthont adó egykori malom építésének története visszavisz bennünket abba a korba (XVIII sz.), amikor is Tata vonzáskörzetében az Esterházy család jóvoltából sok sváb család választotta új otthonául a környékbeli falvakat (Baj, Tarján, Kecskéd, Felsőgalla, Alsógalla, Környe). A kiállítás bemutatja a letelepedett svábok hétköznapi életét, szokásait, munkaeszközeit és használati tárgyait. Projektmunka alapját képezik majd a kiállításon megismertek feldolgozása - mesélt a kirándulásról Erzsó néni. 

Patolcsné Barsi Emőke a szerdai napközis délutánt örökítette meg:

– A 3.a ès 3.b osztály a mai délután a Faluházban járt kézműveskedni. Nemezeléssel, fafaragással, kézi kukorica morzsolással, tollfosztással és papír állatkák, díszek készítésével ismerkedhettek a gyerekek. Köszönjük, hogy részt vehettünk ezen az érdekes és jól megszervezett délutánon – mondta Emőke néni.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában